Timber: 'Ik kan het hoofd aardig koel houden'

Voor de derde keer dit seizoen begon Jurriën Timber op de bank bij het eerste elftal van Ajax. Tegen Vitesse zou hij uiteindelijk ongeveer een uur spelen na een schouderblessure van Perr Schuurs. "Op het moment dat je erin komt weet je dat je één taak hebt: verdedigend dichthouden."

Tags

  • #Timber

Socials

Zeker na de rode kaart van Edson Álvarez vlak voor rust kreeg Timber de taak om solide te verdedigen. "En dat is goed gelukt", vindt hijzelf. "Overigens vond ik het zelf geen rode kaart. Ik vond 't wat makkelijk gegeven. Ik had ook het gevoel alsof iedereen scherper werd na die rode kaart. Ik kan zelf het hoofd ook aardig koel houden. Misschien heeft het wel in ons voordeel gewerkt."

Ajax zag nog wel hoe Riechedly Bazoer de gelijkmaker keihard tegen de touwen schoot in de tweede helft. "Ook toen al zeiden een paar jongens: 'we gaan nog wel kansen krijgen'. Het geloof bleef er wel."

Braziliaanse beslissing
Antony maakte uiteindelijk de beslissende 2-1. "Het was wel lekker dat die bal erin ging", blikt de verdediger nu terug. "Dan moet je nog wel de focus houden. Het waren spannende laatste vijf minuten plus de extra tijd. Op een gegeven moment weet je ook: hier gaat niks meer doorheen. Het is vooral mentaal zwaar, fysiek viel het wel mee. De taken die ik moest uitvoeren heb ik goed uitgevoerd. Ik ben dus wel tevreden."

Tags

  • #Timber

Socials

Gerelateerde artikelen

Antony 7 (2)

Liveblog Ajax - Vitesse: Antony for president!

Dit is het liveblog van Ajax – Vitesse, de topper uit de Eredivisie die door de Ajacieden met 2-1 is gewonnen. Blijf via ons liveblog continu op de hoogte van de laatste updates uit de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Copyright Proshots 5395830

Higler scheidsrechter bij FC Groningen - Ajax

Dennis Higler is aankomende zondag de scheidsrechter van het duel tussen FC Groningen en Ajax. In de Euroborg wordt hij bijgestaan door assistenten Bas van Dongen en Jan de Vries.

Tags

  • #GROAJA

Socials

TIMBERTHUMB

Jurriën Timber verlengt contract bij Ajax tot medio 2024

Ajax en Jurriën Timber hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis van de 19-jarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Timber
  • #Ajax 1

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl