Timber: 'Na twee weken had ik alweer zin om terug naar de club te gaan'

Vier foto's met Jurriën. Aan de hand van vier thema's blikken we met Jurriën Timber vooruit op het nieuwe jaar. De ambitieuze centrumverdediger is gebrand om er samen met zijn ploeggenoten een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken. "Elke wedstrijd wordt vanaf nu een finale en dat begint zondag tegen NEC."

Tags

  • #Timber

Socials

Timber behaalde met het Nederlands elftal de kwartfinale op het WK in Qatar. De 21-jarige centrumverdediger verloor met Oranje na strafschoppen van Argentinië. "Ik was teleurgesteld dat we hadden verloren. Nico en Licha kwamen toen even langs", is de eerste reactie van Timber na het zien van een foto waar Lisandro Martínez hem troost.

"Ze zeiden dat ik mijn hoofd omhoog moest houden en dat ik een goede wedstrijd had gespeeld. Daarnaast lieten ze met weten dat er nog meer WK's zullen komen voor mij. Ik heb het alweer verwerkt en het was mooi, maar het blijft pijnlijk."

Vakantie
Na het WK kon Timber genieten van zijn welverdiende vakantie. "Ik heb in totaal twee weken vakantie gehad, dus dat is nog best wel lang", vertelt de Ajacied. "Ik ben een week naar Dubai geweest en één week rust is ook wel genoeg voor mij. Toen ik weer terugkwam in Nederland ben ik weer langzaam begonnen met trainen. Na twee weken vakantie had ik weer zin om terug te gaan naar de club."

Last man standing
De derde foto die Timber voor zijn neus gedrukt krijgt is een teamfoto van Ajax van vorig seizoen, waarin de verdediging in kleur staat. De 21-jarige centrumverdediger is de enige overgebleven defensieve kracht. "Deze jongens hebben veel kwaliteit, dus het is ook niet gek dat ze weg zijn", zegt Timber over Noussair Mazraoui, Martínez en Daley Blind.

De talentvolle Ajacied vindt het jammer dat laatstgenoemde is vertrokken. "Het is jammer, want ik heb veel van hem geleerd. Veel jongens gaan weg, maar we moeten door."

NEC-uit
"Dat is een mooie goal hè", reageert Timber op de afbeelding van het doelpunt van Brian Brobbey vorig seizoen bij NEC. "We hadden het vorig jaar lastig, dus je weet dat het niet gemakkelijk wordt. Elke wedstrijd wordt vanaf nu een finale en dat begint zondag."

Timber vindt het lekker dat de druk er meteen op staat. "Dat is denk ook wel goed. De afgelopen twee jaar zijn we daar bij Ajax goed mee omgegaan, dus daar ga ik nu ook vanuit", besluit de talentvolle verdediger met een grote glimlach op zijn gezicht.

Gerelateerde artikelen

Kudus Training 3 1

In beeld | Trainen richting eerste duel van 2023

Ajax heeft dinsdagochtend een training afgewerkt op sportcomplex de Toekomst. De focus van de Ajacieden lag na de jaarwisseling direct op de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen NEC.

Tags

  • #NECAJA

Socials

Eind 1 1280

Jaarclip 2022 | Dit was ons jaar

Verschillende prijzen, prachtige goals, nieuwe talenten, dieptepunten én fantastische momenten. Het jaar 2022 zit erop. Bekijk nog één keer alle beelden van het afgelopen jaar.

Tags

  • #2022

Socials