Timber verlengt: 'Ben afgelopen seizoen enorm gegroeid als voetballer'

Jurriën Timber is trots op zijn nieuwe contract bij Ajax. Hij tekende vrijdagmiddag bij tot 2024 en ziet dat als de bekroning van een sterk afgelopen seizoen.

Tags

  • #Timber

Socials

''Vorig seizoen heb ik bij Jong Ajax een goed seizoen gehad en 1 van de leiders geweest'', zegt Timber. ''Vooral de laatste wedstrijden heb ik me goed laten zien en heb ik mijn debuut mogen maken. Als je kijkt ten opzichte van vorig seizoen, ben ik wel echt gegroeid.''

Voor de verdediger was het vervelend dat het seizoen meteen na zijn debuut werd afgebroken. ''Zuur, maar aan de andere kant lekker dat ik mezelf nog heb kunnen laten zien en dat het niet een week eerder werd stopgezet'', relativeert Timber.

''Ik sluit nu gewoon aan bij 1. De minuten die ik niet maak kan ik gewoon maken bij Jong Ajax. Dat is een voordeel bij Ajax. Vanuit daar probeer ik mezelf te laten zien bij het eerste en hopelijk dit seizoen of volgend seizoen basisspeler te worden.''

Ten Hag tevreden
Ook trainer Erik ten Hag is blij met de contractverlenging van Timber, in wie hij een echte Ajax-verdediger ziet. ''Hij is een verdediger die vooruit kan verdedigen, met ruimte in zijn rug. Daarnaast neemt hij initiatief in de opbouw. Zowel in balbezit als puur verdedigend staat hij z'n mannetje. Hij is daarbij niet op z'n mondje gevallen en heeft een aantal leiderschapskwaliteiten'', zegt Ten Hag.

''Hij kan back spelen, al zie ik 'm vooral als een centrale verdediger'', gaat de trainer in op de vraag wat de beste positie van zijn pupil is. ''Vorig jaar was hij nog echt een youngster, toen hij meeging op trainingskamp. Dat hij nu een jaar later al zo ver is dat hij echt competitie kan maken om bij de eerste 11 te komen is een prachtige ontwikkeling.''

Tags

  • #Timber

Socials

Gerelateerde artikelen

TIMBERTHUMB

Jurriën Timber verlengt contract bij Ajax tot medio 2024

Ajax en Jurriën Timber hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis van de 19-jarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2024.

Tags

  • #Timber
  • #Ajax 1

Socials

2020 09 03 Kenneth Tayler 6

Nieuw contract voor Kenneth Taylor

Ajax en Kenneth Taylor hebben overeenstemming bereikt over een nieuw 4-jarig contract. De verbintenis van de middenvelder loopt van 30 juni 2020 tot medio 2024.

Tags

  • #Taylor

Socials

Rensch

Contractverlenging voor Devyne Rensch

Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2022. De nieuwe verbintenis van de verdediger loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Rensch
  • #ForTheFuture

Socials