Tjardo Paliama wint FIFA-contract bij Ajax: 'Altijd al Ajacied geweest'

HEADER TJARDO
HEADER TJARDO

De 18-jarige Tjardo Paliama heeft zich gekroond tot de winnaar van de Ziggo eBattle. De eSporter nam vorig jaar ook al deel aan het toernooi en was toen zeer dichtbij de eindzege. Toch lukte het hem destijds niet om te winnen. Een jaar later is alles anders: de inwoner van Almere was deze keer wél te sterk voor zijn concurrenten. Zodoende sleepte de gamer een jaarcontract bij Ajax als eSporter in de wacht.

Tags

  • #eBattle

Socials

Spelen voor Ajax is een droom die uitkomt
Met de winst in de Ziggo eBattle komt er een droom uit voor de tiener. “Ik ben altijd al een Ajacied geweest. Mijn hele familie is voor de club. Ik vind het dan ook heel mooi om voor ze te spelen. Ik heb eerst voor Vitesse gespeeld, maar voor mij was er maar 1 club waar ik nog voor zou willen spelen: Ajax.”

 

Ook kijkt de Almeerder uit naar de samenwerking met zijn teamgenoten. “Ik heb Dani al gesproken en ook de jongens die in het buitenland actief zijn ken ik. Het is me tot nu toe opgevallen dat het er bij Ajax heel professioneel aan toegaat. Zowel qua coaching, maar ook het gedeelte buiten de Esports. Dat gaat mij helpen om mezelf te blijven ontwikkelen.”

Het opnemen tegen Ryan Gravenberch
Paliama heeft een achtergrond in het voetbal. Op jonge leeftijd kwam hij terecht in de jeugdopleiding van Almere City. Bij die club nam hij het in het veld regelmatig op tegen Ajax. “Ik speelde toen tegen jongens als Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor. Het is dan wel mooi om te zien dat ze uiteindelijk het eerste elftal hebben gehaald. Daarnaast is het wel grappig dat een aantal van hen uiteindelijk ook in FIFA zit. Iemand als Taylor spreek ik ook vaak buiten het voetbal en het gamen om, dat maakt het extra mooi.”

Ervaring op het veld
Zijn ervaringen als voetballer neemt de eSporter ook mee in zijn gameplay. “Bepaalde technieken in het aanvallen, maar ook in het verdedigen kan je van het veld meenemen naar het spel. Ik denk dat het wel helpt als je zelf voetbalt of dat gedaan hebt. Daardoor creëer je toch een bepaald inzicht. Het afgelopen seizoen heb ik mij vooral mentaal goed ontwikkeld. Bij Ajax hoop ik die stappen te zetten te blijven zetten.”

Tags

  • #eBattle

Socials

Gerelateerde artikelen

Kjell Still SITE

Ziggo Have a Seat - Kjell Scherpen

Tijdens de Ziggo Have a Seat-afleveringen was er een felle strijd aan de gang om de zitzak zo ver mogelijk weg te gooien. Iedereen is geweest en niemand kon tippen aan de 14.30 meter van Kjell Scherpen.

Tags

  • #KjellScherpen

Socials

Rasmussen3

U19's Dream #3 - 'Enjoy and show yourself'

In de schaduw van het 1e elftal is Ajax O19 ook dit seizoen weer actief in de prestigieuze UEFA Youth League. Het team van John Heitinga droomt ervan het equivalent van de Champions League voor jeugdploegen te winnen.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO19

Socials