Toekomstperspectief | 'O18 wil mensen inspireren'

Bij Ajax O18 wordt de laatste stap naar het betaald voetbal gemaakt. Daarbij wordt aanvallend voetbal gekoppeld aan resultaat, maar de spelers willen ook anderen inspireren met hun spel.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Met Jaydon Banel, Julian Brandes en trainer Dave Vos hebben we het over de kracht van Ajax O18 en blikken we onder andere terug op de mini-Klassieker tegen Feyenoord van eerder dit seizoen. Die wedstrijd op de Toekomst eindigde in 4-3. Banel maakte de winnende goal uit een hoekschop.

"Ik wist echt niet wat er in mij omging. Het was echt ontlading. Ik voelde bij het juichen ineens iedereen over mij heen springen." 

"De mini-Klassieker is altijd mooi", vervolgt de linksbuiten. "Voor de wedstrijd voelde ik al gezonde spanning. Het was ook heel fijn dat we weer publiek erbij hadden."

De laatste stap
Ajax O18 staat na vier wedstrijden in de competitie op een tweede plek achter AZ. Toch gaat het trainer Vos natuurlijk ook om de ontwikkeling van de spelers. Hij probeert zijn pupillen het laatste stapje naar het betaalde voetbal te laten zetten. "Voor deze spelers is het een mooie uitdaging om toe te werken naar hun eigen plafond."

"We kijken als staf naar de norm die wordt gelegd in het betaalde voetbal. Wat wordt daar gevraagd? Wij proberen door daar naar te kijken de spelers extreem uit te dagen op alle gebieden. De ene heeft qua techniek of tactiek ontwikkeling nodig. De andere qua voeding of kracht. Wij moeten als staf goed kijken hoe ons programma aansluit op de spelers."

Mooi voetbal en resultaat
Dat programma moet de spelers beter maken en Ajax O18 tot een geoliede machine laten uitgroeien."We hebben tegen elkaar gezegd: 'we willen mensen inspireren'", legt Brandes uit. "Maar dat willen we ook koppelen aan resultaat."

Gerelateerde artikelen