Top 10 Goals | Betoverende Brian

Brian Laudrup voetballend op de flanken was een lust voor het oog. De Deen had een fabelachtige techniek en koppelde dat in zijn Ajax-periode ook aan rendement. Hij speelde vanwege blessureleed slechts één seizoen (1999/2000) voor Ajax, maar maakte daarin wel indruk.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

De ex-Ajacied werd in zijn carrière vier keer Deens Speler van het Jaar en speelde onder andere ook voor voetbalgrootmachten als Chelsea, Bayern München en AC Milan. De Deen viert donderdag 22 februari zijn 55e verjaardag. Daarom hebben we een top tien gemaakt van zijn Ajax-goals.

Gerelateerde artikelen

Jarilitmanentop10

Top 10 Goals | Finse finesse

Vraag een Ajacied om een lijst van clubiconen op te noemen en zijn naam komt er steevast in voor: Jari Litmanen. De Fin maakte in de jaren negentig faam in het Ajax-shirt, met als kroon op het werk het winnen van de UEFA Champions League in 1995. Litmanen werd een publiekslieveling vanwege zijn goals, creativiteit op het veld en sympathieke houding buiten de lijnen. Ajax' nummer tien viert 20 februari zijn 53e verjaardag. Daarom hebben we tien mooie goals van hem op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Vaart1920 (1)

Top 10 Goals | Magische momenten van Rafael

Zijn briljante hakbal tegen Feyenoord, de heerlijke omhaal tegen FC Twente of zijn subtiele lob tegen Roda JC; Rafael van der Vaart maakte schitterende goals in zijn Ajax-periode. Ajax' voormalig jeugdexponent viert zondag 11 februari alweer zijn 41e verjaardag. Speciaal voor deze heugelijke dag hebben we tien pareltjes van Van der Vaart voor je op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Babangida 1280

Top 10 Goals | Tijjani Babangida

Op 25 september 2022 viert oud-Ajacied Tijjani Babangida zijn 49e verjaardag. De kleine buitenspeler werd in de jaren 90 een publiekslieveling in Amsterdam door zijn dribbels en vrolijke voorkomen. Babangida was ook Nigeriaans international en won in 1996 de gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta. Ter ere van zijn 48e verjaardag hebben we tien mooie treffers van de vleugelspeler op een rij gezet.

Tags

  • #Babangida

Socials