Top 10 Goals | Mr. Ajax

Geen enkele Ajacied droeg het wit-rood-witte shirt vaker dan Mister Ajax: Sjaak Swart. Ruim 600 wedstrijden heeft hij achter zijn naam staan. Hij maakte in september 1956 zijn debuut en zwaaide zeventien jaar later af. In de laatste tien(!) seizoenen dat hij het Ajax-shirt droeg haalde hij elk jaar altijd de dubbele cijfers (over verschillende competities uitgesmeerd). Geen wonder dat we genoeg goals hebben om voor Mr. Ajax' 86e verjaardag een mooie compilatie te maken.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Gerelateerde artikelen

MISTWEDSTRIJD SWART VD SAR UITZENDING

Swart over Ajax - Liverpool 1966: 'Volgens mij liggen er nog drie'

In aanloop naar de uitwedstrijd van Ajax bij Liverpool gaat het logischerwijs ook veel over het beroemde eerste treffen tussen beide clubs. In 1966 werd in het Olympisch Stadion de legendarische mistwedstrijd gespeeld. Een van de Ajacieden van toen, Sjaak Swart, ging met Edwin van der Sar terug naar historische grond

Tags

  • #Historie

Socials

Top 10 Goals Vanenburg

Top 10 Goals | Vanenburg 60 jaar

Gerald Vanenburg viert dinsdag zijn zestigste verjaardag. De oud-Ajacied won in de jaren '80 landstitels en bekers met de Amsterdammers. Ter ere van de verjaardag van de technische speler zetten wij tien heerlijke treffers op een rij.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Johancruijfftop10goals

Top 10 Goals | Maar da's logisch

"Je moet schieten, anders kun je niet scoren", een legendarische uitspraak van Johan Cruijff. 'De Verlosser' combineerde zijn talent met voetbalgogme en groeide uit tot een van 's werelds grootste voetbaliconen. Johan en de bal waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het schieten én scoren was een kunst die Cruijff moeiteloos beheerste. Ter ere van zijn geboortedag hebben we tien prachtige goals op een rij gezet. Maar da's logisch.

Tags

  • #Top10Goals

Socials