Top 10 Goals | Voltreffers van Volendammer Jonk

Een UEFA Cup, een landstitel en de KNVB Beker; het is een Ajax-palmares waar je u tegen zegt. Wim Jonk kende in vijf seizoenen in Amsterdam een succesvolle periode. De middenvelder uit Volendam vormde met (schaduw)spits Dennis Bergkamp een befaamd duo in de Amsterdamse as in het begin van de jaren 90. Vanwege zijn 57e verjaardag hebben we tien heerlijke treffers op een rij gezet van Wilhelmus Maria Jonk, roepnaam Wim.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Gerelateerde artikelen

Finidi 1280

Top 10 Goals | Feestende Finidi

Finidi George maakte begin jaren negentig furore in het 'gouden' Ajax en had patent op mooie doelpunten. De Flegmatieke Nigeriaan speelde in totaal 122 officiële duels voor Ajax 1 en won onder andere de Champions League, de wereldbeker en werd drie keer landskampioen met de Amsterdammers. Ter ere van zijn 52e verjaardag hebben we tien prachtige treffers van de aanvaller op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Seedorf Top 10 1920

Top 10 Goals | Stijlvolle Seedorf

Clarence Seedorf is met vier UEFA Champions League-titels op zijn naam één van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden. De in Paramaribo geboren oud-middenvelder maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut bij Ajax en was tot 2018 de jongste debutant in Ajax 1. Hij werd vijf jaar geleden opgevolgd door Ryan Gravenberch. Nadat hij in 1995 met Ajax de Champions League won, pakte hij ook nog met Real Madrid en twee keer met AC Milan de 'Cup met de Grote Oren'. Vanwege zijn 47e verjaardag op zaterdag 1 april hebben we tien heerlijke treffers op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Suarez Top 10 Goals 1280

Top 10 Goals | El Pistolero

El Pistolero, oftewel Luis Suarez, maakte tussen 2007 en 2011 furore in Amsterdam. De aanvaller van Ajax stal de Amsterdamse harten met belangrijke goals en zijn brede glimlach. Hij speelde ruim honderdvijftig wedstrijden in het wit-rood-wit en scoorde meer dan honderd keer. El Pistolero mag op 24 januari 2023 36 kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren hebben we tien prachtige treffers uit zijn Ajax-periode uit het archief gehaald en een compilatie voor je gemaakt.

Tags

  • #Top10Goals

Socials