Top 5 Goals | Colombiaanse vedette

Hij kwam als redelijk onbekende verdediger van Atlético Nacional, maar had maar één seizoen nodig om de harten te veroveren van de Ajax-fans; Davinson Sánchez. De oersterke verdediger was een rots in de branding in de laatste linie van het Ajax onder Peter Bosz. Na een prima debuutjaar in Europa stond direct Tottenham Hotspur op de stoep. Voor ruim € 40 miljoen vertrok de Colombiaan naar Engeland. Maar niet voordat hij in 2017 nog werd uitgeroepen tot Ajacied van het jaar. Vanwege zijn 27e verjaardag hebben we vijf doelpunten van Sánchez op een rij gezet.

Tags

  • #Top5Goals

Socials

Gerelateerde artikelen

Fischertop10 1920

Top 10 Goals | Fraaie treffers van Fischer

Hij had een patent op prachtig scoren in topduels: Viktor Fischer. Of het nu tegen Feyenoord of PSV was, de Deense aanvaller wist met enige regelmaat juist in die wedstrijden op een fabelachtige manier het net te vinden. Daarnaast zette hij met flitsende acties vanaf beide flanken de Johan Cruijff ArenA bij tijd en wijle in vuur en vlam. Na vier jaar Ajax vertrok de Deen in 2016 naar Middlesbrough in Engeland. Een paar weken na zijn 29e verjaardag maakte Viktor Fischer bekend te stoppen met topvoetbal. Omdat we van hem hebben genoten in zijn Ajax-tijd hebben we tien prachtige goals van Fisher op een rij gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Top10muhren

Top 10 Goals | Magnifieke Mühren

Arnold Mühren viert op 2 juni 2023 zijn 72e verjaardag. De Volendammer speelde 219 officiële wedstrijden voor Ajax 1, verdeeld over twee periodes. Ter ere van zijn geboortedag hebben we tien mooie treffers op een rijtje gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials

Schoneduimen1920

Top 10 Goals | Danish Dynamite

Als de bal van de voet verdween van Lasse Schöne wist je bijna één ding zeker: een goal om in te lijsten. De ene treffer van de Deen was vaak nog mooier dan de andere. In zeven seizoenen Ajax groeide hij uit tot een publiekslieveling. Met bijna 300 duels achter zijn naam werd hij ook nog eens de buitenlander met de meeste optredens in Amsterdamse dienst achter zijn naam. Het is niet meer dan logisch dat we voor zijn 37e verjaardag tien prachtige goals op een rij hebben gezet.

Tags

  • #Top10Goals

Socials