UWCL-campagne Ajax Vrouwen is pure winst

De UEFA Women's Champions League niet gewonnen, maar wel gewonnen met de Women's Champions League. Deze video laat het verhaal van de Europese campagne zien door de ogen van de Ajax Vrouwen en fans.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen hebben met een prachtige Europese campagne op meerdere manieren geschiedenis geschreven. Ajax is het eerste Nederlandse team ooit dat zich wist te plaatsen voor de groepsfase van de Women's Champions League en bracht een record aantal fans op de been naar de Johan Cruijff ArenA.

Een jong team, met veel talenten uit de Ajax Talentenacademie, wist onder leiding van de ervaren aanvoerder Sherida Spitse de Europese topteams te verrassen in eigen stadion. Met overwinningen op Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma plaatste het team van Suzanne Bakker zich bij de laatste acht clubs van Europa.

Deze fantastische prestatie bracht bij de kwartfinale tegen Chelsea een record aantal toeschouwers in het vrouwenvoetbal naar de Johan Cruijff ArenA, maar liefst 35.991 fans waren bij deze wedstrijd aanwezig. Over twee wedstrijden bleek Chelsea echter te sterk en eindigde de UWCL-campagne in de kwartfinale. 

Gerelateerde artikelen

HL Header 1920

Highlights Ajax Vrouwen – AS Roma | Unieke prestatie

Een plaats bij de laatste acht van de UEFA Women’s is woensdagavond een feit geworden voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Suzanne Bakker poetste een achterstand weg tegen AS Roma en won uiteindelijk met 2-1. De gelijkmaker kwam op slag van rust van Tiny Hoekstra, waarna kort voor tijd een corner van Sherida Spitse via een Italiaans lichaam binnenviel.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #UWCL

Socials

Hoekstra1920 2

Highlights Chelsea – Ajax Vrouwen l Met gelijkspel uit Europa

Met een remise hebben de Ajax Vrouwen woensdagavond de UEFA Women's Champions League verlaten. Het werd in Londen 1-1. Dat was na de 0-3 in Amsterdam niet voldoende om Chelsea nog te bedreigen voor de halve finale, maar met opgegeven hoofd verlieten de Ajacieden het hoogste Europese podium.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Klonia1920

Samenvatting Ajax Vrouwen - Chelsea

Het bereiken van de halve finale van de UEFA Women's Champions League wordt een zeer lastig karwei voor de Ajax Vrouwen. Het heenduel met Chelsea werd dinsdagavond met 0-3 verloren in de Johan Cruijff ArenA. Bij rust was het 0-2.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials