Boekel1280
Boekel1280

Pol van Boekel heeft zaterdag de leiding over het thuisduel met Sparta Rotterdam. De arbiter is door de KNVB aangesteld voor het treffen met de nummer zestien van de Eredivisie.

• #AJASPA

De 46-jarige Van Boekel floot dit seizoen al twee wedstrijden van Ajax: het thuisduel met FC Groningen (3-0) in september en de uitwedstrijd bij Willem II (0-1) in februari.

De Limburger krijgt in de Johan Cruijff ArenA ondersteuning van Rens Bluemink en Stefan de Groot (grensrechters) en Richard Martens (vierde official). Edwin van de Graaf is de VAR vanuit Zeist, met ondersteuning van Joost van Zuilen.

Ajax – Sparta begint zaterdagavond om 20:00 uur.

• #AJASPA

Antony Update 880

Antony voorlopig aan de kant

Trainer Erik ten Hag kan in elk geval de gehele maand april geen beroep doen op Antony. De kans bestaat zelfs dat de aanvaller dit seizoen helemaal niet meer in actie komt.

• #Antony

Nous 880

Highlights FC Groningen – Ajax | Ajax slaat zijn slag en bouwt voorsprong verder uit

Ajax sloeg zijn slag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen zaterdag twee keer in de extra tijd. Eerst door twee keer te scoren in de blessuretijd van de eerste helft (goals van Davy Klaassen en Dusan Tadic: 1-2) en vervolgens ook in de extra minuten van het tweede bedrijf via Steven Berghuis: 1-3. Ajax opende de 28e speelronde met een moeizame maar verdiende overwinning. De voorsprong op PSV in de Eredivisie werd uitgebreid naar vier punten.