Van de Velde: ‘Denk dat we het oké hebben gedaan’

Jonna van de Velde hield een redelijk gevoel over aan de start van de UEFA Women’s Champions League tegen Bayern München (1-3). “Je ziet wel echt hoe goed ze zijn, vooral in de omschakeling zijn ze heel gevaarlijk. Ik denk dat we het oké hebben gedaan. Daar kunnen we wel trots op zijn.”

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Van de Velde had een iets andere rol dan normaal. De van origine middenvelder speelde als linksback in een 5-3-2-systeem. De tactische variant pakte aanvankelijk goed uit. "We stonden vooral te verdedigen en dat ging eigenlijk best goed. We hielden ze gewoon tegen de eerste helft.”

Rustiger in balbezit
In de rust werden de plannen grotendeels gehandhaafd. "Er werd uitgesproken dat we zo door moesten gaan. We moesten alleen proberen zelf wat meer kansen te creëren door meer te gaan voetballen en rustiger in balbezit te blijven.”

Helaas liepen de Ajax Vrouwen door twee ongelukkige momenten tegen een 0-2-achterstand aan. Vervolgens kwam het moment van Van de Velde, die in de 79e minuut de aansluitingstreffer aantekende. "Als zo’n bal erin gaat, is dat heel fijn. Zeker omdat we door die goal op 1-2 kwamen. Dan heb je toch het gevoel: we kunnen nog wat.”

Uitdaging in Beieren
De uiteindelijke 1-3 van Bayern was toch een kleine streep door de rekening. "Heel vervelend”, baalde Van de Velde met het oog op de return, woensdag in München. "Nu moeten wij drie keer scoren, dat maakt het wel extra lastig. Als het 1-2 was gebleven, hadden we er ook met twee goals kunnen komen.”

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Gerelateerde artikelen

201210 Reactie Danny Schenkel

Schenkel: ‘Onze huid duur verkopen in München’

Danny Schenkel was ondanks de nederlaag (1-3) te spreken over het optreden van de Ajax Vrouwen tegen Bayern München. “Natuurlijk is er teleurstelling omdat we hebben verloren. In sport mag je geen genoegen nemen met een nederlaag. Aan de andere kant is er ook trots omdat we het Bayern heel moeilijk hebben gemaakt. Koppies omhoog, bij vlagen was het prima wat we hebben laten zien.”

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Header 2 (2)

Highlights Ajax Vrouwen - Bayern München

De Ajax Vrouwen speelden hun openingswedstrijd in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. De ploeg van trainer Danny Schenkel hield aanvankelijk stand tegen de grootmacht uit Duitsland, maar liep in de tweede helft alsnog tegen een aantal tegentreffers én een nederlaag aan: 1-3.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Velde

Preview | Ajax Vrouwen treffen Bayern München: 'Ze zijn fysiek sterk'

De Ajax Vrouwen spelen donderdag in de UEFA Women's Champions League tegen Bayern München. Oud-Ajacied en analist Leonne Stentler blikt vooruit op de pittige wedstrijd en ziet kansen voor de ploeg van trainer Danny Schenkel. Ook Jonna van der Velde en Nikita Tromp weten waar de kansen liggen tegen de Duitse ploeg.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl