Van den Bighelaar: 'Geen schande, maar je bent toch een topsporter'

Het Europese avontuur eindigt voor de Ajax Vrouwen na de 3-0-nederlaag tegen Bayern München in de UEFA Women's Champions League. En dat doet pijn, merkt Marjolijn van den Bighelaar. "Iedereen is teleurgesteld."

Tags

  • #UWCL
  • #BAYAJA

Socials

De wedstrijd begon slecht in Duitsland. Al na één minuut scoorde Lineth Beerensteyn. "Dat mag niet gebeuren. Dat weten we allemaal. Maar je moet door in de wedstrijd. Ook in de tweede helft krijgen we bij de aftrap weer een goal om de oren. Het was niet fel genoeg."

Voetballend beter dan thuis
Ook na de vroege openingsgoal was voor de Ajax Vrouwen het doel hetzelfde: drie keer scoren in Duitsland. Dat einddoel werd, ondanks al het harde werk, niet behaald. "We kwamen wel iets meer aan voetbal toe hier. Thuis kwamen we amper over de middenlijn. Dat was vandaag meer. Maar de uitslag blijft rot. Je speelt bij Ajax, dan wil je het beste resultaat neerzetten."

Hoewel de 3-0-nederlaag hard aankomt, heeft de ploeg genoten van de tweeluik tegen Bayern München, vertelt Van den Bighelaar. "Het niveau is even een stapje hoger. Maar ik denk ook dat de buitenwereld heeft gezien dat we Ajax zijn. Dat we niet zomaar opgeven en gewoon een aardige ploeg hebben."

"Het is geen schande om te verliezen van Bayern. Maar ik ben een topsporter. Als je een doelpunt om de oren krijgt, doet dat pijn. Ik kan nu nog niet trots zijn. Ik ben vooral gewoon teleurgesteld."

Tags

  • #UWCL
  • #BAYAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl