Van den Boomen: 'Nog alles om voor te spelen, dat is positief'

Branco van den Boomen had gemengde gevoelens na de 2-2-remise tegen Bodø/Glimt. "Ik ben wel blij dat we als team karakter hebben getoond en terug in de wedstrijd zijn gekomen. Er is nu nog alles om voor te spelen volgende week, dat is positief." Ook debutant Julian Rijkhoff reageert.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

"Het was een gemengde avond. In de eerste helft vond ik ons in het drukzetten niet goed genoeg, waardoor zij er een aantal keer onderuit speelden. Daar maken ze uiteindelijk ook de goal uit", begon Van den Boomen. "Uit de counter maken ze in de tweede helft ook nog de 0-2, dus dan is het even lastig. Uiteindelijk ben ik wel blij dat we karakter hebben getoond. Er is nu nog alles om voor te spelen volgende week."

Volgens Van den Boomen, die donderdagavond op de bank begon, zegt het veel dat Ajax zich terug in de wedstrijd knokte. "Als je ziet wat voor jaar we hebben gehad vind ik het wel knap dat het uiteindelijk nog 2-2 wordt en we nog helemaal in het tweeluik zitten."

Terug van blessure
De Ajax-middenvelder speelde wegens blessureleed weer zijn eerste minuten sinds drie maanden. "Het is nog wel een beetje onwennig", gaf Van den Boomen eerlijk toe. "Maar ik ben wel heel erg blij om weer terug te zijn. Ik voel me wel weer fit, dat is het allerbelangrijkste."

Julian Rijkhoff maakte tegen Bodø/Glimt zijn eerste minuten in de Amsterdamse hoofdmacht. De negentienjarige spits kwam in de blessuretijd binnen de lijnen voor Kristian Hlynsson. Hij was ondanks het 2-2-gelijkspel ontzettend blij met zijn Ajax 1-debuut. "Ongelooflijk, het is heel snel gegaan allemaal. Ik had het zelf niet verwacht. Maandag zat ik nog bij Jong Ajax en vandaag (donderdag, red.) zat ik bij de selectie. Ik ben hartstikke blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van de coach."

Nuchtere Rijkhoff
De winteraanwinst van Ajax wil nog niet denken aan een volgende stap. "Ik ga ervan uit dat ik morgen (vrijdag, red.) tegen Top Oss speel met Jong Ajax. Dus ik denk dat de focus snel daarop verlegd moet worden. En wat er nog komen gaat zien we vanzelf wel met de tijd."

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 1 1920

In beeld | Ajax - Bodø/Glimt

Ajax heeft gelijkgespeeld in Europees verband in de Johan Cruijff ArenA tegen Bodø/Glimt. Het werd in de slotfase 2-2. Bekijk hier de belangrijkste foto’s van dat duel.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Boomen Goal 1920

Ajax - Bodø/Glimt eindigt in 2-2

Ajax heeft de heenwedstrijd tegen Bodø/Glimt gelijkgespeeld. Het werd door twee late Amsterdamse treffers uiteindelijk 2-2 in de Johan Cruijff ArenA. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze wedstrijd.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials

Schip19202 (4)

Bekijk nu de persconferentie met Van 't Schip en Berghuis

John van 't Schip schuift woensdagmiddag samen met Steven Berghuis aan voor de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Bodø/Glimt. Het persmoment in de Johan Cruijff ArenA begint om 16:15 uur en is live te volgen via bovenstaande videoplayer.

Tags

  • #UECL
  • #AJABOD

Socials