Van Gool: 'Het is allemaal best snel gegaan'

Rosa van Gool maakte vorig seizoen tegen ADO Den Haag haar debuut voor de Ajax Vrouwen. Sindsdien is het allemaal snel gegaan met de negentienjarige middenvelder. Ze kon in de eerste wedstrijden van dit seizoen zelfs rekenen op een basisplaats. "Mijn grote wens is om heel belangrijk te zijn voor dit team."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Ik heb afgelopen seizoen denk ik best wel mooie stappen gemaakt. Ik begon veel op de bank, maar het was ook mijn eerste seizoen bij het eerste natuurlijk. Ik moest in het begin ook wel wennen, maar na de winterstop heb ik me steeds meer laten zien op het veld", blikt Van Gool terug op afgelopen seizoen.

Teamgenoten
De talentvolle Ajacied leert veel van haar teamgenoten. "Romée (Leuchter, red.) geeft me op trainingen altijd goede feedback. Ze komt altijd persoonlijk naar me toe, omdat ik natuurlijk ook veel met haar in contact ben op het veld. Maar ik denk dat ik van iedereen wel goede feedback ontvang. Daar leer ik heel veel van."

Van Gool voelt zich erg comfortabel op het Amsterdamse middenveld. "Ik kan zowel als controleur als op tien spelen en heb veel rust in mijn spel. Daarnaast kan ik ook zorgen voor dreiging door de beslissende steekpass te geven."

Lovende woorden
Trainer Suzanne Bakker heeft lovende woorden over voor Van Gool. "Het is een speelster die heel leergierig is en iedere dag keihard werkt. Ze is altijd kritisch op zichzelf en maakt daarom zoveel stappen", aldus Bakker, die erg blij is met de negentienjarige middenvelder. "Rosa ligt erg goed in de groep. Als ze zich zo door blijft ontwikkelen verwacht ik dat ze van grote waarde kan zijn voor Ajax."

Gerelateerde artikelen

230928 FC24 SITE

Ajax Vrouwen voor het eerst in FC 24: 'Vroeger maakte ik mezelf na'

Voor het eerst zitten de Ajax Vrouwen in het voetbalspel FC 24, het voormalige 'FIFA' van EA Sports. We togen naar de Toekomst om de spellen uit te delen aan de Ajax Vrouwen. "Dit gaat mijn neefje wel spelen. Ik kan dit zelf niet zo goed. Maar dat je met de club in dit spel zit is wel heel bijzonder."

Tags

  • #FC24

Socials

Leuchter HL 1920

Highlights Excelsior - Ajax Vrouwen | Hattrick Leuchter

De Ajax Vrouwen zijn de Azerion Vrouwen Eredivisie vrijdagavond goed begonnen. Op bezoek bij Excelsior was Romée Leuchter verantwoordelijk voor alle Ajax-doelpunten en de eerste zege van de competitie: 1-3.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials