Van 't Schip: 'Een ander boek moet open voor volgend seizoen'

Het seizoen 2023/2024 zit er definitief op voor Ajax. Trainer John van 't Schip en Devyne Rensch blikten na afloop van Vitesse-uit kort terug op de afsluitende wedstrijd en het turbulente jaar. "We hebben gestreden tot het eind."

Tags

  • #VITAJA

Socials

"Blij dat het erop zit, ja", begint Van 't Schip. "Er stond niks meer op het spel vandaag. Het zijn lastige wedstrijden, want Vitesse heeft niks meer te verliezen en ze voetbalden goed. Ik ben blij dat we niet verloren hebben. Voor onze fans en voor onszelf."

Spel
Van 't Schip zag dat zijn ploeg het lastig had. "Het was niet onze beste wedstrijd. Er zaten momenten bij waarin we veel efficiƫnter moesten zijn. Daardoor kreeg Vitesse enkele goede kansen. Op het moment dat wij 1-2 moeten maken met Brobbey, scoren zij in de tegenaanval de 2-1. Dan is het lastig en ga je geforceerd spelen. Ik ben blij dat het gelijk werd. Nu moet dit boek snel dicht en moet er volgend seizoen weer een ander open."

Rensch vindt het jammer dat er niet is gewonnen in Arnhem. "We hebben gestreden tot het eind. Ik vond Vitesse goed spelen en het duel ging op en neer. Uiteindelijk maken wij in de laatste minuut gelijk en dat is beter dan verliezen."

Rensch' seizoen
De Ajacied kijkt tevreden terug op zijn eigen seizoen. "Ik begon niet op mijn best, maar ik heb het goed opgepakt, denk ik. Ik kan wel terugkijken op een goed seizoen, ondanks enkele mindere wedstrijden. Over het algemeen heb ik goede duels gespeeld, maar ik had liever als team een goed seizoen gedraaid."

Gerelateerde artikelen

Berghuispass1920

Samenvatting Vitesse - Ajax | Berghuis redt een punt

Het seizoen zit erop voor Ajax. In Arnhem speelden de Amsterdammers voor de elfde keer gelijk in de Eredivisie. Tegen het al gedegradeerde Vitesse werd het 2-2. Steven Berghuis redde in de absolute slotfase een punt voor Ajax.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Bergwijnclosevitesse1920

Bergwijn: 'Het was een moeilijk seizoen'

Ajax heeft de laatste wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In Arnhem werd het 2-2 tegen Vitesse. Lees in ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Sutalozonlicht1920

In beeld | Vitesse - Ajax

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel bij Vitesse: 2-2. Voor de Amsterdammers scoorden Josip Šutalo en Steven Berghuis. Bekijk de belangrijkste foto’s van de wedstrijd in dit artikel.

Tags

  • #VITAJA

Socials