Van 't Schip: 'We hebben goed gevoetbald en karakter getoond'

John van 't Schip blikt daags na de teleurstellende nederlaag tegen Olympique Marseille terug op het Europese duel in Zuid-Frankrijk. De 59-jarige oefenmeester baalt van het resultaat, maar zag donderdagavond genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijden. "Ik wil komende zondag dezelfde spirit zien, maar dan wel drie punten behalen."

Tags

  • #VantSchip

Socials

"Ik kijk terug op een elftal dat heel goed in de wedstrijd zat. We zijn meerdere keren van een achterstand teruggekomen, dus de weerbaarheid en vechtlust waren aanwezig", vertelt Van 't Schip. "Daarnaast voetbalden we ook goed. Zelfs toen we met tien man kwamen te staan zijn we teruggekomen tot 3-3. Dat geeft aan dat de spirit heel goed was, maar het is jammer dat we in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog een tegengoal kregen."

Van 't Schip is trots op de mentale weerbaarheid die zijn spelers hebben getoond in Marseille. "De ploeg heeft nog niet veel op Europees niveau gespeeld. Als je dan ziet hoe ze het doen en dat ze karakter tonen, is dat zeker iets waar ik met een goed gevoel op terugkijk."

Brobbey en Rensch
Brian Brobbey en Devyne Rensch maakten donderdagavond in het Stade Vélodrome een goede indruk op Van 't Schip. "Brian hield de hele verdediging van Marseille bezig en maakte twee goede goals. Hij heeft gewoon een goede wedstrijd gespeeld", is de Ajax-trainer lovend over zijn spits. "En Rensch liet net als in de wedstrijd tegen Vitesse zien dat hij centraal achterin heel goed staat. Hij brengt samen met Jorrel (Hato, red.) voetbal in ons spel. Het is te hopen dat hij zichzelf daarin verder kan ontwikkelen en fit blijft."

Schipzijlijn900

Jaydon Banel maakte tegen Olympique Marseille zijn debuut in de Amsterdamse hoofdmacht. "Het was natuurlijk heel kort, maar wel een mooie mijlpaal voor hem", zegt Van 't Schip. "Elke wedstrijd heeft zijn eigen geschiedenis en voor hem is dit een heel mooie wedstrijd geweest. Het is mooi om te zien dat zo'n jongen even heeft geroken aan zijn doel om het eerste elftal te halen."

Drukke weken
De wedstrijden volgen zich deze periode in rap tempo op voor Ajax. De Ajacieden wacht zondag alweer een uitduel met NEC. Van 't Schip benadrukt dat de komende weken belangrijk zijn voor de Amsterdammers. "We willen aansluiting vinden naar de top-4. We richten ons nu op de vijfde plek. De wedstrijden die op het programma staan moeten we dan ook goed afsluiten."

Het is nog niet duidelijk of Van 't Schip in Nijmegen beroep kan doen op Josip Šutalo. De Kroatische verdediger ontbrak wegens medische redenen in de wedstrijdselectie tegen Olympique Marseille. "De komende dagen moeten uitwijzen of hij fit genoeg is voor zondag."

Gerelateerde artikelen

Tahirovicbalende1920

Liveblog | Ajax verliest in blessuretijd

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Olympique Marseille met 4-3 verloren en is daardoor uitgeschakeld in de UEFA Europa League. Wel kunnen de Ajacieden nog verder in de UEFA Conference League. Lees in ons liveblog terug hoe de wedstrijd verliep.

Tags

  • #UEL
  • #OMAJA

Socials

Taylorcentraal1920

In beeld | Olympique Marseille - Ajax

Ajax heeft na een intens duel met 4-3 verloren van Olympique Marseille. Voor Ajax scoorden Brian Brobbey (2) en Chuba Akpom. Ajax stond een half uur met tien man na een rode kaart voor Steven Berghuis. De belangrijkste foto's van de wedstrijd vind je in dit artikel.

Tags

  • #UEL
  • #OMAJA

Socials

Bergwijnreactie1920

Bergwijn en Martha zien strijdlustig Ajax verliezen: 'Het zat tegen'

Aanvoerder Steven Bergwijn vond dat Ajax bij vlagen goed speelde tegen Olympique Marseille, maar dat het tegen zat in Frankrijk. De Amsterdammers verloren in het UEFA Europa League-duel met 4-3. Ook invaller Ar'Jany Martha baalde van de nederlaag. "We hadden hier meer uit mogen halen."

Tags

  • #UEL
  • #OMAJA
  • #Bergwijn
  • #Martha

Socials