Verslag | Ajax boekt eerste competitiezege van 2023 tegen Excelsior

Kudus1280
Kudus1280

Ajax heeft zondagmiddag in Kralingen de eerste competitiezege van 2023 geboekt. De uitwedstrijd tegen Excelsior eindigde in een 1-4-overwinning. Dusan Tadic, Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #EXCAJA

Socials

John Heitinga zat zondag, na het op non-actief stellen van Alfred Schreuder, voor het eerst op de bank als eindverantwoordelijke. De interim-trainer besloot Owen Wijndal op de linksbackpositie te posteren, Calvin Bassey begon op de bank tegen de Rotterdammers. Kudus verscheen aan de aftrap van het duel in plaats van Brian Brobbey.

Onder leiding van Heitinga voerde Ajax in de openingsfase de regie in Kralingen. De eerste grote kans van de wedstrijd was desondanks voor de thuisploeg. Na een corner belandde de bal voor de voeten van El Yaakoubi, maar de Excelsior-aanvoerder schoot van dichtbij over.

Tadic benut strafschop
Ajax kwam binnen het kwartier op voorsprong. De Ajacieden kregen een penalty toegekend, nadat Klaassen werd gevloerd in het strafschopgebied van Excelsior. Tadic benutte deze uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer: 0-1.

De ploeg van Heitinga kwam in de loop van het eerste bedrijf wederom een aantal keer goed weg. Tot drie keer toe kreeg Excelsior-middenvelder Driouech in de tegenstoot een goede kans. De eerste inzet raakte de paal, terwijl zijn tweede en derde schot knap gekeerd werden door Gero Rulli. De Argentijnse sluitpost had in minuut 36 echter geen antwoord op een kopbal van El Yaakoubi uit een corner: 1-1.

Ajax toont veerkracht
Ajax toonde na het tegendoelpunt veerkracht. De Ajacieden kwamen op slag van rust weer op voorsprong dankzij een treffer van Klaassen: 1-2. Tadic werd door Kenneth Taylor aangespeeld op de rand van de zestien. De Ajax-aanvoerder schermde de bal knap af en legde het speeltuig vervolgens af op de trefzekere middenvelder.

Ajax neemt afstand
De Ajacieden hadden evenals in de eerste helft ook in het tweede bedrijf veel balbezit. Na ruim een uur spelen vergrootte de ploeg van Heitinga de voorsprong. Kudus joeg de 1-3 tegen de touwen na een gevaarlijk moment van de thuisploeg. Op aangeven van Tadic pegelde de Ghanees de bal via de binnenkant van de paal in het Rotterdamse doel.

Met een marge van twee doelpunten vond Ajax in het laatste half uur de controle in Kralingen. De Ajacieden kwamen niet meer in de problemen en gingen op zoek naar nog een extra Amsterdamse treffer. Het slotakkoord kwam van de voet van Rensch. De Ajax-verdediger schoot met een geweldige knal de 1-4 op het scorebord.

Excelsior - Ajax 1-4 (1-2)
15. Tadic 0-1
36. El Yaakoubi 1-1
45. Klaassen 1-2
61. Kudus 1-3
83. Rensch 1-4

Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Wijndal; Klaassen (61. Conceição), Berghuis (79. Bassey), Taylor; Tadic, Kudus, Bergwijn

Tags

  • #EXCAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

HL Excelsior 1280

Highlights Excelsior – Ajax l Eindelijk weer zege

Ajax heeft zondagmiddag zijn eerste competitiezege van het kalenderjaar geboekt. De Ajacieden waren in Rotterdam met 1-4 te sterk voor Excelsior. Bij Ajax nam John Heitinga de honneurs waar na het vertrek van Alfred Schreuder. Hij zag Dusan Tadic (strafschop), Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch de Amsterdamse goals maken.

Tags

  • #EXCAJA

Socials

Excelsior In Beeld 1280

In beeld | Excelsior - Ajax

Ajax heeft met 1-4 gewonnen bij Excelsior. Voor Ajax scoorden Dusan Tadic, Davy Klaassen, Mohammed Kudus en Devyne Rensch. In dit artikel vind je foto's terug van het duel in Rotterdam.

Tags

  • #EXCAJA

Socials