Verslag | Ajax opent seizoen met overwinning op SV Meppen: verschil bij rust gemaakt

Klaiber1280
Klaiber1280

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van seizoen 2022/2023 winnend afgesloten. Op het terrein van Quick '20 had Ajax weinig moeite met het Duitse SV Meppen dat uitkomt in de 3. Liga. Het werd 3-0 in Overijssel. Die stand was bij de rust al bereikt.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

De Amsterdammers zijn sinds maandag in De Lutte voor het eerste trainingskamp van het seizoen. In deze week staan er twee oefenduels ingepland. De eerste was dus tegen SV Meppen. Zaterdag volgt nog een wedstrijd tegen SC Paderborn 07.

Terugkeer Klaiber
Ajax startte onder andere met Sean Klaiber in de basis. De rechtsback miste het vorige seizoen vanwege een zware knieblessure die hij opliep in de voorbereiding op seizoen 2021/2022. 

De vleugelverdediger gaf zijn terugkeer op het veld bijna een prachtig extraatje. Op slag van rust schoot Klaiber vanaf afstand kiezelhard op de paal. Op dat moment stonden de Ajacieden al met 3-0 voor tegen SV Meppen.

Het verschil werd gemaakt vanaf de 18e tot en met de 35e minuut. Eerst opende Christian Rasmussen de score. Daarna pakte Sontje Hansen zijn moment of fame. De twintigjarige aanvaller was tot tweemaal toe het eindstation na mooie Ajax-combinaties. Vooral de aanloop naar zijn tweede treffer was er één uit het spreekwoordelijke boekje.

In de tweede helft bleven alleen Youri Regeer en Mo Ihattaren in eerste instantie staan op het veld. Verder kregen veel jonge Ajacieden speelminuten van trainer Alfred Schreuder.

Door alle wisselingen kwamen de Duitsers wel wat beter in het spel. Zowaar kreeg de tegenstander ook twee aardige kansen. Zo kon Anass Salah-Eddine met een mooie sliding voorkomen dat SV Meppen de 3-1 binnen zou tikken.

Bijna 4-0
In de absolute slotfase schoot Jay Enem nog de bal keihard tegen de lat. Daarmee liet hij een goede kans op de 4-0 liggen. Komende zaterdag komt Ajax opnieuw in actie. Dan is SV Paderborn 07 dus de tegenstander. Ook dat duel is live te volgen via Ziggo Sport.

Ajax - SV Meppen 3-0 (3-0)
18. Rasmussen 1-0
22. Hansen 2-0
35. Hansen 3-0

Ajax: Stekelenburg (46. Gorter), Klaiber (46. Gooijer), Magallan (46. Aertssen), Pierie (46. Douglas), Baas (46. Salah-Eddine), Regeer (58. Brandes), Fitz-Jim (46. Warmerdam), Ünüvar (46. Giovanni), Ihattaren (58. Banel), Rasmussen (46. Enem), Hansen (46. Martha)

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

Gerelateerde artikelen

Hansen SV Meppen 1280

Highlights Ajax - SV Meppen | Hansen haarscherp in oefenduel

Ajax is goed gestart aan de voorbereiding op seizoen 2022/2023. Op het sportpark van Quick'20 werd het Duitse SV Meppen met 3-0 verslagen. In de eerste helft had Sontje Hansen met twee goals zijn vizier op scherp staan.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

BL 880 Header

Dit waren de eerste paar dagen in De Lutte

Dit is het liveblog voor het trainingskamp in De Lutte. Hier houden we je continue op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de trainingsweek in de Overijsselse grensplaats.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials

Trainersduo 1280

Oefenduel met SC Paderborn live te zien bij Ziggo

De oefenwedstrijd tussen Ajax en SC Paderborn is op dit moment live te zien bij Ziggo Sport. Het tweede duel in De Lutte vormt het sluitstuk van de eerste trainingsweek van de voorbereiding op seizoen 2022/2023.

Tags

  • #PreSeason
  • #DeLutte

Socials