Verslag | Ajax sluit laatste thuiswedstrijd van het seizoen af met zege

Klaassenjuichende1920

Ajax heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Ajacieden zondagmiddag met 3-1 van FC Utrecht. Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Davy Klaassen namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

• #AJAUTR

Met dezelfde elf namen als tegen FC Groningen, voerde Ajax de regie in de eerste helft tegen Utrecht. Brobbey en Dusan Tadic kregen in de openingsfase opgelegde kansen, maar de Ajax-aanvallers misten scherpte voor het vijandelijke doel.

Bergwijn poeiert raak
Bergwijn slaagde er na twintig minuten spelen wel in om de score te openen in de Johan Cruijff ArenA. Een knappe combinatie tussen Tadic en Owen Wijndal over de linkerkant kwam uiteindelijk bij de 25-jarige technicus terecht. Hij poeierde de bal vervolgens hard achter Utrecht-doelman Barkas: 1-0.

In het restant van de eerste helft kreeg de ploeg van John Heitinga nog een aantal goede mogelijkheden om de marge te vergroten tot twee treffers. Een nieuw Ajax-doelpunt bleef echter uit, waardoor de Ajacieden de kleedkamer opzochten met een 1-0-voorsprong.

Utrecht kwam vroeg in de tweede helft langszij. Spits Douvikas draaide weg bij Jorrel Hato en verschalkte Gero Rulli vervolgens met een geplaatst schot: 1-1. Dit gaf de uitploeg weer de kans om achterover te gaan leunen.

Nieuwe voorsprong via Brobbey
De ploeg van Heitinga besloot in het restant van de wedstrijd dan ook de druk op de defensie van Utrecht op te voeren. In minuut 68 mondde dit uit in een nieuwe voorsprong voor Ajax. Een voorzet van de opgekomen Hato werd door Mohammed Kudus teruggelegd op Brobbey, die het speeltuig voor leeg doel binnen kon tikken: 2-1.

In het restant van de wedstrijd kwam Ajax niet meer in de problemen. Davy Klaassen deed in de blessuretijd nog een duit in het zakje, waardoor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen eindigde in een 3-1-overwinning.

Ajax – FC Utrecht 3-1 (1-0)
20. Bergwijn 1-0
49. Douvikas 1-1
68. Brobbey 2-1
90+3. Klaassen 3-1

Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Hato, Wijndal (67. Klaassen); Álvarez, Taylor, Bergwijn; Kudus, Brobbey (83. Godts), Tadic