Verslag | Ajax sluit seizoen in stijl af met zege op Vitesse

Antonyjuichen3
Antonyjuichen3

Ajax heeft in het Gelredome met 1-3 gewonnen van Vitesse. Dankzij doelpunten van Sébastien Haller, Antony en Lisandro Martínez sloten de Amsterdammers het seizoen 2020/2021 prima af.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Bij Ajax keerden ten opzichte van het duel met VVV-Venlo Dusan Tadic, Ryan Gravenberch en Antony terug in de basis. Ook Mohammed Kudus en Jurgen Ekkelenkamp stonden in Arnhem aan de aftrap.

De eerste minuten gebeurde er in het Gelredome weinig; tegenstander Vitesse stond al voor deze speelronde vastgebeiteld op de vierde plek op de ranglijst. Na die kalme openingsfase begon het bij Ajax wat vlotter te lopen. De eerste de beste kans die daar het resultaat van was, ging er meteen in.

Knappe combinatie
Ekkelenkamp tikte een inspeelpass van Gravenberch door op Haller. Die faalde niet en tekende op koele wijze aan voor de honderdste Ajax-goal dit seizoen. De fraaie treffer werd meteen opgevolgd door een nieuwe mogelijkheid, toen Kudus na een hakje van Haller in kon schieten. Zijn inzet eindigde echter op de paal.

Het was de inleiding van een rustige fase, waarin Ajax domineerde maar niet al te vaak gevaarlijk werd. Op een kopbal van Ekkelenkamp en schotkansen voor Tadic, Perr Schuurs en Haller na gebeurde er weinig. Vitesse kwam tot geen enkele kans. 

Wedstrijd komt los
Zo kabbelde het duel voort, totdat het in de 43e minuut snel ging. Na een snelle counter eindigde de bal bij Tadic, die Ekkelenkamp perfect bediende. De middenvelder legde af, waarop Antony binnen kon tikken. 

Maar nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant ook in. Toekomstig Ajacied Remko Pasveer schoot uit, waarna Kudus de bal ongelukkig verlengde. Perr Schuurs kon er niet bij, waardoor Openda alleen op Stekelenburg afging. Oog in oog met de Ajax-goalie faalde hij niet en bracht hij de tussenstand op 1-2. 

Controle
Zo onstuimig als de eerste helft eindigde, zo kalmpjes ging het tweede bedrijf van start. Ajax controleerde, maar zette mondjesmaat aan. Op het middenveld zette Gravenberch, net als in de eerste helft, de lijnen uit. 

Vitesse kreeg het niet voor elkaar Ajax in de problemen te brengen. Het duo Schuurs-Martínez bleef eenvoudig op de been. In de 76e minuut was het dat tweetal dat voor de beslissing zorgde. Een corner van invaller David Neres werd achter het standbeen verlengd door Schuurs en ingetikt door Martínez. 

Het was de nekslag voor de thuisploeg, die niet de indruk wekte bij machte te zijn nog wat aan de achterstand te doen. Voor Ajax was het een kwestie van rustig uitvoetballen om de punten veilig te stellen. Precies dat deed de ploeg van Erik ten Hag, die op een indrukwekkend puntenaantal van 88 is geëindigd. Zo sloot de kampioen in stijl een lang en mooi seizoen af. 

Vitesse - Ajax 1-3 (1-2)
12. Haller 0-1
43. Antony 0-2
44. Openda 1-2
76. Martínez 1-3 

Ajax: Stekelenburg, Timber, Schuurs, Martínez, Rensch (77. Klaiber), Gravenberch (85. Labyad), Ekkelenkamp, Kudus (85. Idrissi), Antony (57. Neres), Haller (77. Brobbey), Tadic.

Gerelateerde artikelen

Timber

Liveblog | Timber: 'Komt nog veel moois aan'

Ajax heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Vitesse werd een 1-3-zege geboekt. Wij houden je via dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen vanuit Arnhem.

Tags

  • #VITAJA

Socials

HEUS0254

Training Day | Lekkere goals en ouderwets spelletje

Ajax werkte in de aanloop naar het laatste duel van het seizoen, tegen Vitesse, de laatste training van 2020/2021 af. Welk gedeelte van de selectie is het beste in een potje trefbal? Team blauw, paars of oranje? Ook deden er weer paar talenten mee met de training. Bekijk hier de beelden.

Tags

  • #VITAJA

Socials