Verslag | Ajax verliest bekerfinale van PSV na strafschoppen

Timberduelsimons1920

Ajax beleefde zondag een teleurstellende avond in De Kuip. De ploeg van John Heitinga kwam op voorsprong via Steven Bergwijn, maar zag PSV in de tweede helft langszij komen: 1-1. De Eindhovenaren wonnen de bekerfinale na strafschoppen.

• #KNVBBeker
  • #AJAPSV

In een volgepakte Kuip kwam de bekerfinale zondag moeizaam op gang. Beide ploegen gooiden veel strijd in de openingsfase, maar het lage baltempo en slordigheden in balbezit zorgden ervoor dat kansen uitbleven in Rotterdam-Zuid.

Voorsprong Ajax
Ajax kreeg kort voor rust pas zijn eerste grote kans van de wedstrijd. De ploeg van Heitinga promoveerde het eerste gevaarlijke moment voor het vijandelijke doel direct tot doelpunt. Steven Bergwijn ging zijn directe tegenstander Teze met een goede schijnbeweging knap voorbij, waarna de vleugelaanvaller het speeltuig via PSV-verdediger Branthwaite tegen de touwen schoot: 1-0. Dit was ook de ruststand.

De voorsprong deed Ajax zichtbaar goed. De Ajacieden begonnen energiek aan het tweede bedrijf en dit resulteerde kort na rust bijna in een tweede Ajax-treffer. Brian Brobbey omspeelde PSV-keeper Drommel, maar schoot de bal vervolgens voor een leeg doel met links tegen de binnenkant van de paal.

PSV komt langszij
Waar Ajax de kans op de 2-0 liet liggen, maakte PSV kort daarna de 1-1 via Hazard. De Belg kwam voor invaller Devyne Rensch en promoveerde de voorzet van Simons tot doelpunt.

Ondanks verschillende kansen over en weer, werd er niet meer gescoord in de tweede helft. De reguliere speeltijd leverde geen winnaar op. In de verlenging produceerden beide ploegen ook geen treffers meer, waardoor de Ajacieden na 120 minuten strafschoppen moesten nemen. In deze penaltyreeks miste Ajax drie keer vanaf elf meter, PSV scoorde één keer meer.

Ajax - PSV 1-1* (2-3 na strafschoppen)
42. Branthwaite (e.d.) 1-0
67. Hazard 1-1

Ajax: Rulli; Sánchez (46. Rensch), Timber, Álvarez, Hato (75. Wijndal); Klaassen (115. Vos), Grillitsch (68. Bassey), Tadic; Berghuis (75. Conceição), Brobbey, Bergwijn (115. Godts)