Verslag | Ajax verliest Eredivisie-topper van PSV in Eindhoven

Grillitsch1920

Ajax heeft de belangrijke wedstrijd in de strijd om plek twee in de Eredivisie verloren van PSV. De ploeg van John Heitinga ging in Eindhoven met 3-0 onderuit. Door de nederlaag staat de Amsterdamse hoofdmacht nu op plek drie in de Nederlandse competitie.

• #PSVAJA

Ajax begon zonder de geschorste Edson Álvarez aan de Eredivisie-clash met PSV, Calvin Bassey verving de Mexicaan in het hart van de verdediging. Met één wijziging in de basisopstelling ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, had Ajax het zwaar in de openingsfase. Binnen het kwartier keken de Ajacieden al tegen een achterstand aan na een rake kopbal van Luuk de Jong: 1-0.

In de loop van de eerste helft gunde de thuisploeg Ajax de bal. De ploeg van Heitinga deed echter weinig met dit balbezit en was zeer slordig. Échte gevaarlijke momenten voor het vijandelijke doel bleven dan ook uit, waardoor de Ajacieden met een 1-0-achterstand de kleedkamer opzochten.

Na een teleurstellend eerste bedrijf, besloot Heitinga in de rust een aanvallende wissel door te voeren. Brian Brobbey kwam binnen de lijnen voor Bassey. Florian Grillitsch en Dusan Tadic zakten hierdoor beiden een linie terug.

De wissel leverde echter niet het gewenste resultaat op. PSV kwam kort na rust namelijk al op 2-0, nadat Xavi Simons een strafschop benutte. Even later gooide een supporter een plastic beker richting Steven Berghuis, waarna de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd.

Ajax was in het restant van de wedstrijd nog enorm dicht bij de aansluitingstreffer. Kenneth Taylor haalde gevaarlijk uit van afstand, maar zijn inzet ketste via de binnenkant van beide palen uit het PSV-doel. Aan de andere kant van het veld was er even later wel succes voor de thuisploeg. Ruim tien minuten voor tijd maakte De Jong via het been van Grillitsch de 3-0. Dit was de eindstand in Eindhoven.

PSV - Ajax 3-0 (1-0)
13. De Jong 1-0
54. Simons (pen.) 2-0
78. De Jong 3-0

Ajax: Rulli; Sánchez (85. Lucca), Timber, Bassey (46. Brobbey), Hato; Klaassen, Grillitsch, Taylor; Berghuis, Tadic, Bergwijn