Verslag | Ajax Vrouwen besluiten eerste seizoenshelft met zege

Sabajo
Sabajo

De Ajax Vrouwen hebben zich zondag gekroond tot Herbstmeister. De ploeg van Danny Schenkel won de laatste wedstrijd voor de winterstop met 1-0 van VV Alkmaar. Quinty Sabajo kroonde zich tot matchwinner. Uitblinker was Lize Kop, die een aantal prima reddingen in huis had.

• #AjaxVrouwen

De Ajax Vrouwen speelden midweeks de return van de zestiende finale van de UEFA Women’s Champions League tegen Bayern München. De Duitsers waren opnieuw te sterk en beëindigen daarmee het Europese avontuur van Ajax. Toch hield de ploeg van Danny Schenkel een redelijk tot goed gevoel over. In beide wedstrijden werd verdienstelijk partij geboden.

Alkmaar lastige kluif
Dat goede gevoel wensten de Ajacieden door te trekken tegen Alkmaar, maar daar was aanvankelijk geen sprake van. De provinciegenoot hield voor rust redelijk eenvoudig stand en hoefde slechts één goede kans van Ajax toe te staan. Halverwege de eerste helft stuitte Eshly Bakker op de goalie van Alkmaar.

Zo waren het de doelvrouwen met de opvallendste rollen in het eerste bedrijf. In de vierde minuut had 'collega' Lize Kop ook al een goede redding moeten verrichten. Zo was er halverwege werk aan de winkel voor Schenkel, na een eerste helft die stroperig was verlopen.

In het tweede bedrijf ging het gelukkig beter voor de Ajacieden, die kort na rust al dichtbij de 1-0 waren. Een corner vanaf links werd door Stefanie van der Gragt terug voor het doel gebracht, waar Eshly Bakker stond. De kopbal van de aanvaller ging net naast.

Sabajo maakt het verschil
Bakker was bij die actie met het hoofd in aanraking gekomen met Robin Beemsterboer en kon niet verder. Haar vervangster was Sabajo, die nauwelijks acht minuten nodig had om het verschil te maken. Victoria Pelova brak uitstekend door over links en leverde een strakke voorzet af, die uiteindelijk via een Alkmaars been voor de voeten van Sabajo belandde. Die haalde overtuigend de trekker over.

Zo hadden de Ajax Vrouwen eindelijk de gewenste voorsprong te pakken, maar tot rust in het spel leidde dat niet. Sterker nog, de thuisploeg mocht keeper Kop enorm dankbaar zijn dat de gelijkmaker niet op het scorebord kwam. De goalie redde tweemaal uitstekend: vooral de katachtige reflex op een lob van Samya Hassani was zeer fraai.

Ajax Vrouwen – VV Almaar 1-0 (0-0)
60. Sabajo 1-0

Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Van der Gragt, Doorn, Van de Velde, Munsterman (72. Van Diemen), Pelova, Tromp, Grant (63. Vonkova), Van den Bighelaar, E. Bakker (52. Sabajo)