Verslag | Ajax Vrouwen breiden zegereeks uit dankzij hattrickheld Sabajo

Sabajo1280
Sabajo1280

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag voor de zesde keer op rij een competitieduel in de Azerion Vrouwen Eredivisie winnend afgesloten. De ploeg van Suzanne Bakker was op sportpark Robonsbosweg met 1-6 te sterk voor VV Alkmaar. Quinty Sabajo (3), Romée Leuchter (2) en Sherida Spitse tekenden voor de Amsterdamse treffers.

• #AjaxVrouwen

Vanwege verschillende blessuregevallen in de selectie van de Ajax Vrouwen was het zondag passen en meten voor Bakker. Zo besloot de Ajax-trainer onder meer Nadine Noordam als gelegenheidsback op te stellen. Victoria Pelova keerde terug in de wedstrijdselectie, maar was nog niet fit genoeg om aan de aftrap van het duel met VV Alkmaar te verschijnen. Eshly Bakker speelde in Alkmaar haar tweehonderdste wedstrijd in het rood-wit.

Vroege voorsprong in Alkmaar
De jubileumwedstrijd van Bakker leverde ondanks een gehavende achterhoede een nieuwe overwinning op voor de Ajacieden. De Ajax Vrouwen grepen VV Alkmaar vanaf de eerste minuut bij de strot en legden de Alkmaarders de wil op. Binnen twaalf minuten kwamen de Amsterdammers al op voorsprong via Sabajo. Na een mooie sleepbeweging haalde de Ajacied uit op de rand van het zestienmetergebied. De bal plofte ietwat gelukkig in het doel, waardoor de Ajax-middenvelder voor haar eerste doelpunt van het seizoen tekende: 0-1.

Hattrick Sabajo
Kort na de vroege openingstreffer verdubbelde Leuchter de voorsprong voor de Ajax Vrouwen. Uit een goed ingestudeerde vrije trap schoot de spits op aangeven van Spitse de 0-2 tegen de touwen. In minuut 28 kwamen de Ajacieden zelfs op 0-3. Een hard schot van Leuchter werd niet goed verwerkt door Liefting, waarna Sabajo de bal in de rebound gemakkelijk binnen kon schuiven. De 23-jarige middenvelder completeerde kort voor rust met een bekeken schot haar hattrick in Alkmaar: 0-4.

Direct na de thee gingen de Ajax Vrouwen verder waar ze voor de rust gebleven waren. Binnen twee minuten tekende Leuchter met een afstandsschot voor haar tweede doelpunt van de wedstrijd: 0-5. Ondanks dat de ploeg van Bakker domineerde in Alkmaar, kregen de Ajacieden wel een tegengoal op sportpark Robonsbosweg. Na een slordigheidje van Kay-Lee de Sanders verschalkte Roosjen Ajax-keeper Lize Kop.

Rentree Pelova
Een kwartier voor tijd maakte Pelova haar rentree voor de Ajax Vrouwen. De Ajax-aanvaller kwam binnen de lijnen voor Tiny Hoekstra. Met de Oranje-international in de ploeg wisten de Ajacieden nog één treffer te produceren. Aanvoerder Spitse schoot een vrije trap op prachtige wijze raak, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-6-overwinning.

Volgende week zondag staat er een grote test op het programma voor de Ajax Vrouwen. De ploeg van Bakker speelt dan in Rotterdam de Klassieker tegen Feyenoord.

VV Alkmaar - Ajax Vrouwen 1-6 (0-4)
12. Sabajo 0-1
19. Leuchter 0-2
28. Sabajo 0-3
38. Sabajo 0-4
48. Leuchter 0-5
51. Roosjen 1-5
90+1. Spitse 1-6

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Noordam, De Sanders, Van der Veen (46. Munsterman), Weerden (81. Keijzer); Spitse, Sabajo (64. Tromp), Bakker (74. Van Gool); Grant, Leuchter, Hoekstra (74. Pelova)