Verslag | Ajax Vrouwen maken geen fout in Eredivisie

Noordman1920
Noordman1920

De Ajax Vrouwen hebben tussen twee UEFA Women's Champions League-wedstrijden in geen fout gemaakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op eigen veld werd ADO Den Haag met 3-0 verslagen. Tiny Hoekstra toonde zich zondag uitermate belangrijk met twee assists en een goal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

In een levendige openingsfase waren de bezoekers overigens het meest gevaarlijk. De grootste kans kwam voort uit miscommunicatie in de verdediging van de Ajax Vrouwen. Zowel Regina van Eijk als Kay-Lee de Sanders probeerde een bal te verwerken die achter de laatste linie werd gespeeld. Van Eijk schoot daarbij tegen een speelster van ADO Den Haag aan. Daardoor kwam de bal pardoes voor de voeten van Lobke Loonen. De aanvaller van de bezoekers werd daarna in de zestien foutief afgestopt door de keeper van Ajax.

Loonen ging daarna zelf achter de bal staan. Vanaf het veld werd nog geroepen naar Van Eijk 'je weet welke hoek je moet pakken'. En dat klopte. De goalie pakte de strafschop van de aanvaller van ADO Den Haag en was daarmee het middelpunt van de Amsterdamse feestvreugde.

Goal aan de andere kant
En waar de ploeg uit de Hofstad geen doel trof, deden de Ajax Vrouwen dat wel direct bij de eerste de beste mogelijkheid. Hoekstra werd na een bal over de breedte gevonden aan de rechterkant van het strafschopgebied. De buitenspeler kapte terug en poeierde de 1-0 achter Barbara Lorsheyd in de verre hoek.

De Ajax Vrouwen kwamen na die 1-0 amper tot grote kansen, maar dat lag vooral aan de Ajax Vrouwen zelf. Eén voor één stonden spelers van de ploeg van Suzanne Bakker in buitenspelpositie.

Prima uitgespeeld
Bij de 2-0 zo’n tien minuten voor rust was daar absoluut geen sprake van. Bij een snel genomen vrije trap werd Tiny Hoekstra de diepte in gespeeld. Leuchter was meegelopen en werd uiteindelijk in de zestien uitstekend bediend door Hoekstra. Voor de spits was het daarna een koud kunstje om haar negende competitietreffer te maken.

Ook in de tweede helft beten de vrouwen van ADO Den Haag aardig van zich af. Na een uur spelen kreeg Nikki IJzerman de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Ze kreeg de bal vanuit de kluts voor haar voeten en stond echt vogelvrij om de 2-1 binnen te punteren. Van Eijk maakte haar doel klein, maar hoefde verder niet in actie te komen. De poging van IJzerman ging naast.

Kopie
Uiteindelijk gooiden de Ajax Vrouwen een kwartier voor tijd het duel op slot met de 3-0. Ajax' derde treffer was een kopie van de 2-0. Ook nu werd Hoekstra weggestuurd en legde ze af op Leuchter. De spits rondde het deze keer mooi af door de bal met haar hak binnen te werken. In de slotfase had Isabelle Hoekstra nog twee grote kansen om de Ajax Vrouwen op 4-0 te zetten. Dat gebeurde niet.

Komende woensdag komt de nummer twee van de Azerion Vrouwen Eredivisie weer in actie. Dan is Bayern München in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. Die wedstrijd begint om 18:45 uur.

Ajax Vrouwen – ADO Den Haag 3-0 (2-0)
12. Hoekstra 1-0
34. Leuchter 2-0
77. Leuchter 3-0

Bijz.: 8. Loonen mist penalty (ADO)

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Verhoeve, Spitse (82. Kardinaal), De Sanders, Noordam; Van Gool (64. Van de Velde), Noordman, Sabajo; T. Hoekstra (82. I. Hoekstra), Leuchter (82. Tolhoek), Jansen

Gerelateerde artikelen

Bakkerstill1920

Bakker: 'Trots op dit resultaat'

De Ajax Vrouwen speelden donderdagavond knap met 1-1 gelijk op bezoek bij Bayern München. Trainer Suzanne Bakker en doelpuntenmaker Chasity Grant waren trots op het resultaat. "We mogen heel blij zijn met een punt."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials