Verslag | Ajax Vrouwen ook in return onderuit

Gragtbayern (1)
Gragtbayern (1)

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd te stunten in de UEFA Women's Champions League. Ook de tweede wedstrijd tegen het sterke Bayern München ging verloren. Na de 1-3 in Amsterdam werd het woensdagavond 3-0 voor de Duitsers, die daardoor geplaatst zijn voor de laatste zestien.

Tags

  • #UWCL
  • #BAYAJA

Socials

In aanloop naar het bezoek aan Zuid-Duitsland gaf trainer Danny Schenkel aan dat er realistisch gedacht moest worden wat betreft de kans(en) op een eventuele stunt. Toch klonk er ook voorzichtig optimisme. "Niets is onmogelijk", stelde Stefanie van der Gragt. 

Tegenvaller
Alle goede bedoelingen ten spijt, de Ajax Vrouwen incasseerden direct in de eerste minuut al een grote tegenvaller. Goalie Lize Kop kon niet voorkomen dat Lineth Beerensteyn uit een voorzet binnen kon volleren: 1-0. 

Na de vroege achterstand probeerde Ajax het spel naar zich toe te trekken. Vanwege de hoge druk van Bayern was dat een pittige opdracht. Ook in de omschakeling bleven kansen aanvankelijk uit. In de achttiende minuut was het aan de kant van de thuisploeg uit Beieren weer bijna raak. Ditmaal kon Kop echter knap redding brengen op een schot van net buiten de zestien.

Teenlengte tekort
Later in de eerste helft volgden toch nog een aantal kansen voor de Ajax Vrouwen. Linda Bakker stoomde in de 28e minuut goed op en kon via een lange bal een scherpe voorzet afleveren. Jonna van de Velde kwam echter een teenlengte tekort, waardoor de gelijkmaker net uitbleef.

Vanity Lewerissa op weg naar een pass.

Vanity Lewerissa op weg naar een pass.

Het einde van de eerste helft was voor de Ajax Vrouwen een positieve noot, waar ze na rust ongetwijfeld op voort wilden borduren. Dat lukte niet, want het was Bayern dat opnieuw uit de startblokken schoot. Na een dubbele steekbal werkte Lea Schüller de bal in twee instanties achter Kop: 2-0.

Daar waar de achterstand op dat moment al onoverbrugbaar leek, probeerden de Ajax Vrouwen er nog wel het beste van te maken. Dat viel natuurlijk te prijzen. In de 60e minuut voerde Schenkel een dubbele wissel door. Vanity Lewerissa verliet het veld voor Marthe Munsterman en Kay-lee De Sanders werd vervangen voor Chasity Grant.

Bayern met een derde goal
Toch was het Bayern dat opnieuw toesloeg. Na een overtreding in de zestien van Van der Gragt schoot Sydney Lohmann de toegekende penalty tegen de touwen. Schenkel voerde daarna laat in de wedstrijd nogmaals een dubbele wissel door om een slotoffensief in te zetten. Dat leverde nog een grote kans op, maar een overtalsituatie werd door Eshly Bakker niet goed uitgespeeld. 

Bayern München - Ajax Vrouwen 3-0 (1-0)
1. Beerensteyn 1-0
47. Schüller 2-0
69. Lohmann 3-0 (strafschop)

Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker, Doorn (86. Van Diemen), Van der Gragt, De Sanders (60. Grant), Van de Velde, Lewerissa (60. Munsterman), Pelova, Dijkstra, Van den Bighelaar (86. Tromp), Vonkova (72. E. Bakker)

Tags

  • #UWCL
  • #BAYAJA

Socials