Verslag | Ajax Vrouwen sluiten kalenderjaar af met zege op PEC Zwolle

Hoekstra1280
Hoekstra1280

De Ajax Vrouwen hebben hun laatste competitieduel van dit kalenderjaar winnend afgesloten. Op sportcomplex de Toekomst versloegen de Ajacieden PEC Zwolle met 2-0. Tiny Hoekstra en Romée Leuchter namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het treffen tussen de Ajax Vrouwen en PEC Zwolle stond oorspronkelijk gepland op vrijdag 2 december, maar werd uitgesteld vanwege een overlijden in de familiaire sfeer bij een speler van de Zwollenaren.

De Ajax Vrouwen speelden dit kalenderjaar al twee keer eerder tegen PEC Zwolle, beide ontmoetingen leverden de Ajacieden een overwinning op (3-0 en 7-0). Met anderhalve week extra trainingsarbeid in de benen voerden de Amsterdammers ook de regie in de laatste wedstrijd van 2022.

Openingstreffer Hoekstra
Onder koude omstandigheden kregen de Ajax Vrouwen een aantal mogelijkheden in de openingsfase van de eerste helft, maar dit mondde helaas niet uit in een gewenste vroege voorsprong. Tien minuten voor rust slaagde de ploeg van Suzanne Bakker er alsnog in om een treffer te produceren, Hoekstra schoof een voorzet van Chasity Grant tegen de touwen: 1-0. Dit bleek ook de ruststand te zijn.

De Ajacieden hadden ook in het tweede bedrijf moeite om het verdedigende bolwerk van PEC Zwolle open te breken. Hoekstra was tien minuten na rust met een geplaatste kopbal wel dicht bij de 2-0, maar de Ajax-aanvaller zag haar inzet op knappe wijze gekeerd worden door Zwollenaar Van der Flier.

Veel balbezit
De ploeg van Bakker hield in de loop van de tweede helft het overwicht op sportcomplex de Toekomst. De Ajacieden hadden veel balbezit, maar dit leverde relatief weinig kansen op. Leuchter benutte in de 84e minuut een van deze spaarzame mogelijkheden en gooide zodoende de wedstrijd in het slot: 2-0.

De Ajax Vrouwen gaan mede dankzij deze overwinning de winterstop in als nummer twee, met drie punten achter koploper FC Twente.  De ploeg van Bakker speelt op 20 januari haar eerste wedstrijd van 2023. ADO Den Haag is dan om 19:30 uur de tegenstander op sportcomplex de Toekomst.

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle 2-0 (1-0)
35. Hoekstra 1-0
84. Leuchter 2-0

Ajax Vrouwen: Kop; Noordam, De Sanders, Doorn, Weerden; Spitse, Sabajo (77. Verhoeve), Pelova; Grant (59. Bakker), Leuchter, Hoekstra

Gerelateerde artikelen

Spitse 1280 (1)

Programma tweede seizoenshelft Ajax Vrouwen bekend

De KNVB heeft het programma van de tweede seizoenshelft in de Azerion Vrouwen Eredivisie vastgesteld. De Ajax Vrouwen beginnen op 20 januari 2023 tegen ADO Den Haag en sluiten af met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op 7 mei van het nieuwe jaar.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchter Ajax 1280

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Achtste driepunter op een rij in de Eredivisie

De Ajax Vrouwen hebben de achtste competitiewedstrijd op een rij gewonnen. Op een koude novembermiddag werd er thuis met 1-0 gewonnen van rivaal PSV. Romée Leuchter deed haar oude club pijn. De spits schoot een vrije trap van een meter of twintig prachtig binnen. Ze maakte daarmee alweer haar tiende competitiegoal.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials