Verslag | Ajax Vrouwen winnen inhaalwedstrijd van AZ

Leuchter Goal
Leuchter Goal

De Ajax Vrouwen hebben het restant van de gestaakte wedstrijd van zaterdag 20 april tegen AZ gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst werd het donderdagavond 3-0 voor de ploeg van Suzanne Bakker.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Het duel werd zaterdag in de negende minuut gestaakt wegens een medisch incident. Na een botsing tussen Chasity Grant en AZ-keeper Femke Liefting lag de wedstrijd enige tijd stil en werd Liefting per ambulance afgevoerd. Even later werd onderling besloten dat het duel niet werd hervat. Inmiddels is bekend dat de keeper van AZ een hersenschudding opliep en het nu naar omstandigheden goed maakt.

Leuchter opent
De stand bij het ingaan van het restant donderdagavond op de Toekomst was 0-0. Grant was niet inzetbaar, zij werd vervangen door Lotte Keukelaar. Het duel begon droog, maar binnen enkele minuten viel de regen met bakken uit de lucht. Het was Leuchter die heel snel kon profiteren na een fout in de defensie van AZ. De spits verzuimde vrij voor het doel binnen te schieten.

Even later scoorde de spits alsnog. Leuchter schoot een vrije trap feilloos over de muur in het doel: 1-0. De Ajax Vrouwen gingen door en zagen gevaarlijke schoten van Leuchter en Keukelaar geblokt worden door de zeventienjarige keeper van AZ, Netty Booms. Terwijl het onafgebroken bleef regenen creëerden de Ajax Vrouwen kans op kans, maar ontbrak het bij Leuchter, Tiny Hoekstra en Keukelaar aan een zuivere afronding. Aan de andere kant leverde een afstandsschot van AZ gevaar op: via de handen van Regina van Eijk bleef de bal via de lat uit het doel.

Opnieuw Leuchter
Bij de start van de tweede helft was het droog op de Toekomst. Een vrije trap van Sherida Spitse betekende na ruim vijftig minuten spelen bijna de 2-0. Haar inzet ging via Booms, de lat en een hachelijk moment voor het doel niet tegen de touwen. Wie anders dan Leuchter was twee minuten later wel trefzeker. Een fraaie steekbal van Keukelaar bracht Leuchter in stelling en de spits maakte koelbloedig haar tweede van de avond.

De vervanger van Leuchter was verantwoordelijk voor de 3-0. Danique Tolhoek werd diep gestuurd door Nadine Noordam en schoot zuiver raak. In de slotfase kregen Quinty Sabajo (naast), Bente Jansen (over) en Tolhoek (lat) nog kansen op de vierde Ajax-treffer, maar het bleef bij drie Amsterdamse doelpunten.

Dankzij de zege staan de Ajacieden met nog twee duels te gaan vijf punten achter koploper FC Twente. De volgende wedstrijd van de ploeg van Bakker is op woensdag 1 mei in eigen huis tegen PSV. Het duel op de Toekomst begint om 18:45 uur.

Ajax Vrouwen - AZ 3-0 (1-0)

18. Leuchter 1-0
55. Leuchter 2-0
79. Tolhoek 3-0

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Keijzer, Spitse, De Sanders, Verhoeve; Van Gool (85. Van de Velde), Yohannes (85. Sabajo), Noordam; Keukelaar, Leuchter (75. Tolhoek), T. Hoekstra (64. Jansen).

Gerelateerde artikelen

Vrouwenaz1920

Ajax Vrouwen – AZ gestaakt na ernstige medische situatie rondom AZ-keeper

De wedstrijd Ajax Vrouwen – AZ is in de openingsfase definitief gestaakt vanwege een medische situatie rondom Femke Liefting. De tussenstand was op dat moment 0-0. De keeper van AZ kwam na zeven minuten spelen op sportcomplex de Toekomst hard in botsing met Ajacied Chasity Grant. Hierna lag de wedstrijd enige tijd stil en werd Liefting per ambulance afgevoerd.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Sfeerverslag Ajax Vrouwen

Sfeerverslag | Ajax Vrouwen bekerfinalist na spannende Klassieker

De halve finale van de KNVB Beker Vrouwen leverde dinsdag een mooi affiche op in Amsterdam. De Ajax Vrouwen speelden de Klassieker tegen Feyenoord en verzekerden zich van een plek in de eindstrijd op maandag 20 mei. Het werd na 120 spannende minuten 2-1 voor de Ajacieden.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Desanders1920

Highlights Ajax Vrouwen – Feyenoord | Ticket voor de finale is binnen

De Ajax Vrouwen hebben de finale van de KNVB Beker bereikt. Op sportcomplex de Toekomst werd dinsdagavond afgerekend met Feyenoord. Na de reguliere speeltijd was het 1-1, waarna Sherida Spitse in de verlenging de winnende maakte. In de eindstrijd komen de Ajacieden Excelsior of Fortuna Sittard tegen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials