Verslag | Bekertoernooi voor Ajax Vrouwen snel voorbij

Tweajavr Bakker Balen 1420
Tweajavr Bakker Balen 1420

Het bekertoernooi begon zondag voor de Ajax Vrouwen gelijk met hét topaffiche in het Nederlands vrouwenvoetbal, een duel met FC Twente. Helaas lukte het de ploeg van trainer Suzanne Bakker niet om de volgende ronde te bereiken. De Tukkers wonnen met 2-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax kende een prima openingsfase. Er werd goed druk gezet waardoor het balbezit snel terug veroverd werd. Bovendien waren de combinaties snel en scherp. In tweede minuut kreeg Nadine Noordam een goede kans op de openingstreffer, maar haar inzet ging via een Twente-been naast. Vier minuten later kwam Tiny Hoekstra goed door op links, maar ook nu bleek een hoekschop het hoogst haalbare.

In de 22e minuut kwam Ajax via Ashleigh Weerden goed door over links. Grant legde de bal panklaar voor Leuchter maar zij schoot ver over de kruising heen. In de aanval erop redde Lize Kop haar team uitstekend op een inzet van Renate Jansen.

In de 38e minuut kreeg Ajax een strafschop tegen toen Quinty Sabajo de bal tegen de hand kreeg binnen het zestienmetergebied. Met een prima duik werkte Kop de inzet van Kalma uit haar doel, waardoor Ajax in leven bleef.

In de tweede helft was het omgedraaid. Twente zette gelijk druk en kwam in de 48ste minuut via Kalma op een 1-0-voorsprong. Het was na precies een uur spelen weer Kalma die Kop kon verschalken. Haar prachtige schot van afstand vloog zo de verre kruising in.

Een minuut voor de officiële speeltijd verstreek, bracht Roos van der Veen de spanning weer nog even terug door een voorzet van Sabajo knap binnen te schieten. Met vijf minuten blessuretijd was er nog iets mogelijk! Dat moest wel met tien man want doelpuntenmaker van der Veen moest er met een blessure aan de voet vanaf. 

De scheidsrechter liet nog een minuut extra spelen, maar Ajax slaagde er niet in een verlenging af te dwingen.

FC Twente - Ajax Vrouwen 2-1 (0-0)
48. Kalma 1-0
60. Kalma 2-0
89. Van der Veen 2-1

Ajax Vrouwen: Kop; Kardinaal, De Sanders, Doorn, Weerden (78. Van der Veen); Spitse, Sabajo, Noordam; Grant (79. I. Hoekstra), Leuchter (66. Bakker), T. Hoekstra

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Lize Kop Reactie 1280

Kop na FC Twente-uit: 'Komen niet goed de kleedkamer uit'

Lize Kop zag hoe de Ajax Vrouwen goed aan de wedstrijd begonnen tegen FC Twente in de KNVB Beker. De goalie was zelf nog belangrijk met het stoppen van een penalty. In de tweede helft ging het helaas mis voor de Amsterdammers. "Ze speelden de bal goed achter onze laatste linie."

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #Kop

Socials

Sabajo Baalt 1280

Samenvatting FC Twente - Ajax Vrouwen

Na een goede eerste helft zijn de Ajax Vrouwen in de tweede helft toch tegen een nederlaag aangelopen tegen FC Twente: 2-1. Daarmee zit het KNVB Beker-avontuur er alweer op voor de Ajacieden. Lize Kop speelde nog wel een positieve rol door het stoppen van een penalty.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials