Verslag | Belangrijke driepunter in titelrace voor Ajax Vrouwen

Heeajaheader
Heeajaheader

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond in Friesland drie belangrijke punten gepakt in de titelstrijd. De Ajacieden wonnen met 0-2 van de vrouwen van sc Heerenveen. Romée Leuchter en Stefanie van der Gragt namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Trainer Danny Schenkel voerde twee wijzigingen door in zijn basiself na de monsterzege op Excelsior van afgelopen week (2-8). Kay-Lee de Sanders en Lisa Doorn verschenen aan de aftrap van het duel in Friesland. Tiny Hoekstra nam plaats op de bank, Liza van der Most ontbrak in de wedstrijdselectie.

Voorsprong via Leuchter
De Ajax Vrouwen hadden in het eerste kwartier de overhand, maar dit leidde nog niet tot veel gevaarlijke momenten voor het doel van Heerenveen. In de 21e minuut kregen de Ajacieden een vrije trap op de rand van de zestien. Leuchter nam plaats achter de bal en verschalkte de keepster van Heerenveen met een hard schot in de bovenhoek: 0-1.

Na de knappe openingstreffer wist de ploeg van Schenkel niet door te drukken. Hierdoor zochten de Ajax Vrouwen na 45 minuten spelen de kleedkamer op met een minimale voorsprong.

Krachtige kopbal Van der Gragt
In de tweede helft voerden de Ajax Vrouwen de druk op het Heerenveen-doel op, zodat de drie punten veiliggesteld konden worden. In de 66e minuut beloonde de ploeg van Schenkel zichzelf en werd de voorsprong verdubbeld. Na een goed aangesneden hoekschop van Lisa Doorn, kopte aanvoerder Van der Gragt de bal tegen de touwen: 0-2.

Kansen op 0-3
Een kwartier voor tijd was De Sanders dicht bij een derde Amsterdamse treffer. De Ajacied schoot de bal net naast de kruising. Kort voor tijd kon Sherida Spitse de voorsprong van de Ajax Vrouwen ook nog verder uitbouwen, maar zij schoot eveneens net naast het doel. Ondanks dat de ploeg van Schenkel meer doelpunten had kunnen maken, deden de Ajax Vrouwen wat ze moesten doen: winnen in Friesland.

Titelconcurrent FC Twente won vrijdagavond ook. In Enschede werden de vrouwen van VV Alkmaar met 7-0 verslagen. Met nog drie speelrondes te gaan blijft het competitieslot in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen bloedstollend spannend. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft FC Twente drie punten meer dan Ajax.

Sc Heerenveen - Ajax Vrouwen 0-2 (0-1)
21. Leuchter 0-1
66. Van der Gragt 0-2

Ajax Vrouwen: Van Eijk, De Sanders, Van der Gragt, Doorn, Van de Velde; Spitse, Noordam, Grant (71. Hoekstra); Tromp (63. Sabajo), Leuchter, Pelova

Gerelateerde artikelen

Pelovaheader1280

Highlights sc Heerenveen - Ajax Vrouwen | Titelrace blijft spannend

De Ajax Vrouwen wonnen vrijdagavond met 0-2 in Friesland tegen sc Heerenveen. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is het gat met FC Twente, dat vrijdag ook won, drie punten. Voor Ajax scoorden Romée Leuchter en Stefanie van der Gragt.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Grantnoordambeker1280

Ajax Vrouwen – PEC Zwolle: op de foto met de KNVB Beker

De Ajax Vrouwen wonnen op tweede paasdag de KNVB Beker. De ploeg van Danny Schenkel was met 2-1 te sterk voor PSV. Voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd Ajax Vrouwen - PEC Zwolle kun je als supporter op de foto met deze prachtige prijs. De wedstrijd start op zondag 8 mei om 12:15 uur op sportcomplex de Toekomst gespeeld. Jonge fans kunnen ook deelnemen aan de ABN AMRO FunGames.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Tromp 880 I

Highlights Excelsior - Ajax Vrouwen | Monsterzege in Rotterdam

Een kleine week na de bekerwinst op PSV vervolgden de Ajax Vrouwen hun titelrace in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De uitwedstrijd tegen Excelsior leverde zondag een karrenvracht aan Ajax-treffers op. De ploeg van trainer Danny Schenkel won met 2-8 en blijft daarmee koploper FC Twente op de hielen zitten.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials