Hansen redt punt voor Jong Ajax in Doetinchem

Jongajaxjuichenhansen
Jongajaxjuichenhansen

Jong Ajax heeft na een heerlijk voetbalgevecht een punt overgehouden aan het duel met De Graafschap. De ploeg kwam twee keer achter, maar kwam dankzij mooie doelpunten van Ar’jany Martha en Sontje Hansen langszij: 2-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Mitchell van der Gaag startte met enkele opvallende namen. Zo keerde Liam van Gelderen, na drie maanden blessureleed, direct terug in de basis op de rechtsbackpositie. Ook het middenveld zag er behoorlijk anders uit. Naast Youri Regeer bestond het middenveld uit Donny Warmerdam en de zestienjarige IJslander Kristian Hlynsson, die eerder deze week mocht debuteren tegen FC Eindhoven.

Spectaculair eerste half uur
Het betekende dus een heel jong Jong Ajax, dat een tegenstander tegenover zich had die gemiddeld acht jaar ouder was en zeven plaatsen hoger staat op de ranglijst. Het mocht dan ook geen verbazing wekken dat de thuisclub met fysiek spel snel op voorsprong wilde komen. Dat lukte, met geluk, want via een been van Terrence Douglas belandde de bal achter Kjell Scherpen.

Lang kon De Graafschap niet genieten van de voorsprong, want Jong Ajax legde prima combinaties op de mat en kwam snel gelijk toen Martha werd weggestuurd door Warmerdam. Het betekende het eerste doelpunt in het betaald voetbal voor de vleugelspeler, en bovendien de eerste assist voor Warmerdam.

Omdat De Graafschap snel via Seuntjens weer op 2-1 kwam kon Jong Ajax weer in de achtervolging, en had via Martha opnieuw gelijk kunnen maken. Hij nam een bal van Scherpen perfect aan achter de verdediging, maar zijn schot miste precisie. Het bleek een voorbode voor een prima Jong Ajax-kwartier, niet in de laatste plaats omdat het dankzij een harde tackle op Warmerdam (rood Danny Verbeek) met een man meer kwam te staan.

Uitstekende fase na rust
Ondanks dat het niet tot grote kansen kwam, gaf het spel voldoende hoop voor de tweede helft. Van der Gaag bracht Hansen voor Hlynsson, en nadat Naci Ünüvar maar net over schoot was het de invaller die met een geweldig schot van buiten het strafschopgebied de 2-2 kon maken.

Jong Ajax had het momentum en kon via invaller Giovanni (schot geblokt) en Neraysho Kasanwirjo (overgetikt) nog op voorsprong komen. Toch bleef het opletten aan de andere kant, want De Graafschap bleef ook met een man minder soms gevaarlijk. Scherpen toonde echter andermaal zijn goede ontwikkeling door met een uitstekende reflex de thuisclub van scoren af te houden.

Omdat De Graafschap via hun fysiek en ervaring een tandje bijschakelde, en Jong Ajax door de man-meer-situatie bleef drukken, ontspon zich in de slotfase een waar voetbalgevecht. Beide ploegen poogden op karakter de drie punten nog uit het vuur te slepen.

Dreiging bleef er voor beide doelen, maar grote kansen werden er niet meer gecreëerd. Voor Youri Baas was er nog wel een bijzonder moment, want de zeventienjarige verdediger debuteerde in het betaald voetbal. Een leerzame avond voor Baas en Jong Ajax, waarbij het spel voldoende aanknopingspunten bood voor de twee resterende wedstrijden voor de winterstop.

De Graafschap - Jong Ajax 2-2 (2-1)
13. Seuntjens 1-0
16. Martha 1-1
27. Seuntjens 2-1
57. Hansen 2-2

Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen (46. Musampa), Llansana, Kasanwirjo, Douglas, Hlynsson (46. Hansen), Regeer, Warmerdam (59. Giovanni), Martha, De Waal (59. Bandé), Ünüvar (86. Baas).

Tags

  • #JongAjax

Socials