Verslag | Hoekstra leidt Ajax Vrouwen naar overtuigende zege op Feyenoord

Hoekstra1280

De volle buit na zeven wedstrijden: de Ajax Vrouwen wisten zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord de zegereeks uit te breiden. De ploeg van Suzanne Bakker won de eerste Klassieker van dit seizoen met 0-4 dankzij doelpunten van Tiny Hoekstra (2), Romée Leuchter en een eigen doelpunt.

• #Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen begonnen op Varkenoord met twee wijzigingen in de basisopstelling in vergelijking met het doelpuntrijke duel met VV Alkmaar. Lisa Doorn en Victoria Pelova begonnen aan de aftrap van het duel, terwijl Roos van der Veen en Eshly Bakker plaats moesten nemen op de bank.

De beide ploegen waren erg zoekende in de openingsfase. De Rotterdammers staken veel energie in de wedstrijd en probeerden zodoende de opbouw van de Ajacieden te verstoren, terwijl Ajax op zoek ging naar openingen in het defensieve bolwerk van Feyenoord.

In de loop van de eerste helft creëerden de Ajax Vrouwen nog enkele goede mogelijkheden via Chasity Grant, Pelova en Hoekstra, maar de Ajacieden wisten de kansen niet te verzilveren.

Openingstreffer op slag van rust
Kort voor rust kwam de gewenste voorsprong alsnog. Na een goede kans van Feyenoord was Ajax in de tegenstoot trefzeker. Leuchter schoot op de rand van de zestien hard richting het Rotterdamse doel. De inzet van de Ajax-spits werd nog gekeerd door Weimar, maar in de rebound schoot Hoekstra eenvoudig raak: 0-1.

Ajax Vrouwen sterk uit de kleedkamer
Het goede gevoel waarmee de Ajax Vrouwen de eerste helft afsloten werd meegenomen naar het tweede bedrijf. In minuut 53 verdubbelden de Ajacieden de voorsprong op Varkenoord: 0-2. Leuchter tikte van dichtbij binnen na een piekfijne voorzet van Hoekstra. Laatstgenoemde nam vier minuten later op aangeven van Grant de 0-3 voor haar rekening. De vleugelaanvaller maakte zodoende haar tweede doelpunt van de middag.

De ploeg van Bakker domineerde de tweede helft in Rotterdam; Quinty Sabajo, Grant en Hoekstra raakten nog het houtwerk. In de blessuretijd van de wedstrijd kwamen de Ajax Vrouwen nog op een 0-4-voorsprong na een eigen doelpunt van Kagenaar. Dit bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Feyenoord - Ajax Vrouwen 0-4 (0-4)
44. Hoekstra 0-1
53. Leuchter 0-2
57. Hoekstra 0-3
90+2. Kagenaar (e.d.) 0-4

Ajax Vrouwen: Kop; Noordam, De Sanders, Doorn (85. Van der Veen), Weerden; Spitse, Sabajo (Van Gool), Pelova (67. Bakker); Grant (85. Tromp), Leuchter, Hoekstra