Verslag I Ajax breidt winstreeks uit in Tilburg

Teamjuicht1280

Ajax boekte zaterdagavond een nipte uitoverwinning in de Eredivisie. De koploper wist in een regenachtig Tilburg met minimale cijfers te winnen van Willem II: 0-1. Jurriën Timber maakte de enige treffer van de wedstrijd.

• #WILAJA

Het treffen met Willem II was een bijzonder duel voor trainer Erik ten Hag. De oefenmeester coachte zaterdagavond zijn 200e wedstrijd in alle competities als hoofdtrainer van Ajax.

Beide ploegen legden veel energie in de openingsfase van het duel in het Koning Willem II Stadion, dit resulteerde echter niet direct tot grote kansen. In het restant van de eerste helft kon Ajax zijn bijna vierhonderd meegereisde fans niet belonen met een doelpunt: ruststand 0-0.

Afgekeurde treffer Tadic
In het begin van de tweede helft voerde Ajax de druk op. Dusan Tadic leek in de 55e minuut de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De Serviër schoot met een droge knal vanaf de zestien de bal tegen de netten. De feestvreugde was maar van korte duur; de goal van de Ajax-aanvoerder werd geannuleerd door de VAR.

Matchwinner Timber
In de loop van de tweede helft voerde Ten Hag twee offensieve wissels door. In de 64e minuut verliet Edson Álvarez het veld voor Ryan Gravenberch. Twintig minuten voor tijd kwam Danilo binnen de lijnen voor Davy Klaassen.

Het tweetal was niet direct betrokken bij de goal, maar de poging om iets te forceren slaagde uiteindelijk wel in zijn opzet. In minuut 81 tekende Timber voor de enige goal van de wedstrijd. De centrale verdediger gleed de bal bij de tweede paal binnen, maar bezeerde zich wel. Na zijn goal werd Timber direct gewisseld.

Dankzij deze overwinning heeft Ajax zijn eigen clubrecord van 25 ongeslagen uitduels verbroken. De driepunter in Tilburg was de 26e uitwedstrijd in de Eredivisie zonder nederlaag.

Komende woensdag nemen de Amsterdammers het in Portugal op tegen Benfica. Het UEFA Champions League-affiche begint om 21.00.

Willem II - Ajax 0-1 (0-0)
81. Timber 0-1

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber (81. Schuurs), Martínez, Blind; Álvarez (64. Gravenberch), Klaassen (72. Danilo), Berghuis; Antony, Haller, Tadic