Verslag | Jong Ajax en koploper PEC Zwolle houden elkaar in evenwicht

Brobbey1280
Brobbey1280

Jong Ajax heeft maandagavond voor de tiende keer dit seizoen gelijkgespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. De supporters werden op sportcomplex de Toekomst niet getrakteerd op doelpunten, het duel met koploper PEC Zwolle eindigde zoals hij begon: 0-0.

Ajax maakte donderdag bekend dat trainer John Heitinga definitief overgeheveld is naar de A-selectie. Hij neemt de taken over van Alfred Schreuder en zal deze voetbaljaargang dan ook niet meer op de bank zitten bij het beloftenelftal.

Jong Ajax begon maandagavond onder leiding van Michel Kreek - die tijdens het uitduel met Helmond Sport (1-1) ook eindverantwoordelijke was - goed aan het duel met de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De 52-jarige oefenmeester kon tegen PEC Zwolle onder meer beroep doen op Brian Brobbey, die zondagmiddag als invaller nog twee treffers produceerde tegen SC Cambuur (0-5).

Kans Brobbey
De Ajax-spits kon in de openingsfase op sportcomplex de Toekomst echter geen potten breken. Brobbey creëerde in de achttiende minuut zelf wel een goede kans, maar zijn schuiver ging net langs de verkeerde kant van de paal.

De ploeg van Kreek kreeg het in de loop van de eerste helft steeds zwaarder tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren lieten kort voor rust nog een dot van een kans onbenut. Na miscommunicatie in de Amsterdamse defensie kon Taha de bal van dichtbij binnentikken, maar de aanvaller schoot naast.

Ook in het tweede bedrijf had PEC Zwolle het betere van het spel. De uitploeg creëerde een aantal goede kansen, maar Charlie Setford stond telkens op zijn post. Jong Ajax overleefde de aanvalsdrift van de Zwollenaren, maar wist daar zelf weinig tegenover te stellen.

Rasmussen mist strafschop
Kreek probeerde in de loop van de tweede helft nog wat te forceren met een aantal verse krachten. Dit leverde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog een strafschop op voor de thuisploeg, nadat Gabriel Misehouy in het strafschopgebied van PEC Zwolle gevloerd werd. Christian Rasmussen ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door sluitpost Schendelaar. Hierdoor eindigde het duel in Amsterdam in een doelpuntloos gelijkspel.

Jong Ajax – PEC Zwolle 0-0 (0-0)

Jong Ajax: Setford; Regeer (60. Gooijer), Aertssen, Warmerdam, Hato; Vos, Fitz-Jim, Hlynsson (76. Hansen); Rasmussen, Brobbey (46. Misehouy), Banel (60. Van Axel Dongen)