Verslag | Jong Ajax in eigen huis nipt onderuit tegen TOP Oss

Conceicao1280

Jong Ajax heeft maandagavond een nipte nederlaag geleden tegen TOP Oss. De Amsterdamse beloftenploeg verloor op sportcomplex de Toekomst met 1-2 van de Brabanders. Kristian Hlynsson was trefzeker namens de Amsterdammers.

Trainer Dave Vos kon maandagavond beschikken over zes Ajacieden die zondagmiddag bij de wedstrijdselectie van de Amsterdamse hoofdmacht zaten voor het thuisduel met NEC: 1-0. Zo verschenen Youri Regeer, Jorrel Hato, Youri Baas, Kian Fitz-Jim, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca aan de aftrap tegen TOP Oss.

Met een sterke basisopstelling was Jong Ajax zoekende in de openingsfase van het 27e competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie. De jonge Ajacieden hadden wel het betere van het spel, wat uiteindelijk resulteerde in een kans voor Conceição. De Portugese vleugelaanvaller trok naar binnen en haalde de trekker over, maar zijn harde inzet werd in de korte hoek gepareerd door TOP Oss-doelman Jansen.

Jong Ajax op achterstand
De uitploeg kreeg kort voor rust pas hun eerste mogelijkheden van de wedstrijd. Na slordig inleveren van Olivier Aertssen liep Tejan op Charlie Setford af, maar doordat de spits te lang treuzelde ging de kans verloren. Even later kopte aanvoerder Van de Herik alsnog de 0-1 achter de Amsterdamse sluitpost.

Zowel Jong Ajax als TOP Oss begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf. De Ajacieden kwamen met een goed strijdplan uit de kleedkamer. De ploeg van Vos trok ten aanval en kreeg enkele goede mogelijkheden via Conceição en Lucca. De aanvallers waren echter niet scherp genoeg, waardoor de gelijkmaker uitbleef.

Waar Jong Ajax niet wist te scoren, deed TOP Oss dit aan de andere kant wel. Tejan dook vrij op in het strafschopgebied, waarna hij de bal gemakkelijk tegen de touwen schoot. Enkele minuten na de 0-2 maakten de Amsterdammers de aansluitingstreffer. Een uithaal van Conceição werd in eerste instantie gekeerd, maar Hlynsson was er in de rebound als de kippen bij: 1-2.

Kansenregen Jong Ajax
Doelpuntenmaker Hlynsson, Lucca, Conceição én Donny Warmerdam kregen in de loop van de tweede helft nog opgelegde kansen. De Ajacieden verzaakten deze goede mogelijkheden te promoveren tot doelpunten, waardoor de Amsterdamse beloften in eigen huis nipt onderuit gingen tegen TOP Oss.

Jong Ajax – TOP Oss 1-2 (0-1)
41. Van de Herik 0-1