Verslag | Jong Ajax komt niet langs VVV-Venlo

AJAVVV1280
AJAVVV1280

Jong Ajax heeft maandagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met VVV-Venlo. De Limburgers kwamen na een half uur spelen op voorsprong in Amsterdam, maar de ploeg van John Heitinga wist de rug binnen twee minuten te rechten: 1-1. Christian Rasmussen nam de Amsterdamse treffer voor zijn rekening.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Hoewel Francisco Conceição en Lorenzo Lucca afgelopen zaterdag nog invielen bij het vlaggenschip op bezoek bij RKC (1-4-overwinning), verscheen het tweetal maandag op sportcomplex de Toekomst aan de aftrap van het duel met VVV-Venlo.

Met de Portugese vleugelaanvaller en de Italiaanse spits in de basisopstelling, creëerde Jong Ajax de eerste grote kans van de wedstrijd. Binnen het kwartier had Lucca na een goed aangesneden corner de 1-0 op zijn hoofd, maar de bal werd van de doellijn gehaald door een Limburgse verdediger.

Ondanks dat Ajax na dit moment nog enkele kleine mogelijkheden kreeg, was het de uitploeg die de score opende na 29 minuten. De Limburgers kwamen in de tegenstoot door over de rechterflank, waarna Braken de 0-1 tegen de touwen kopte.

Jong Ajax recht de rug
De Amsterdamse beloften toonden karakter en kwamen twee minuten later alweer langszij: 1-1. Rasmussen tekende met een van richting veranderd schot binnen de zestien voor de gelijkmaker, nadat de eerste kans niet besteed was aan Lucca.

Stroeve tweede helft
De snelle gelijkmaker gaf de ploeg van Heitinga energie om op zoek te gaan naar een nieuwe Amsterdamse treffer. In het tweede bedrijf kon Jong Ajax de drie punten desondanks niet veiligstellen. Zonder Lucca en Conceição, die achtergebleven waren in de kleedkamer, hadden de Ajacieden veel balbezit na rust. De Amsterdammers konden de defensie van VVV-Venlo echter niet openrijten, waardoor het duel eindigde in een 1-1-gelijkspel.

Volgende week maandag speelt Jong Ajax opnieuw een competitieduel in eigen huis. Willem II, de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie, is dan om 20:00 uur de tegenstander op sportcomplex de Toekomst.

Jong Ajax – VVV-Venlo 1-1 (1-1)
29. Braken 0-1
31. Rasmussen 1-1

Jong Ajax: De Graaff; Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic; Fitz-Jim, Hlynsson, Rasmussen; Conceição (46. Misehouy), Lucca (46. Vos), Hansen (85. Banel)

Gerelateerde artikelen

AJAVVV Header

Samenvatting Jong Ajax – VVV-Venlo | Gelijkspel in Amsterdam

Jong Ajax heeft in speelronde twaalf van de Keuken Kampioen Divisie niet weten te winnen van VVV-Venlo. De ploeg van John Heitinga kwam op sportcomplex de Toekomst na een 0-1-achterstand langszij, maar slaagde er niet in om een tweede treffer te produceren. De punten werden gedeeld in Amsterdam: 1-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax Wint In Almere 1280

Highlights Almere City FC - Jong Ajax | Gouden wissel van Heitinga

Het werd een open en aantrekkelijk duel in Almere met uiteindelijk de gewenste winnaar: Almere City FC - Jong Ajax eindigde in een 2-3-overwinning voor de Amsterdammers. Daarmee pakte de ploeg van John Heitinga voor het eerst sinds 12 september weer de volle buit in de Keuken Kampioen Divisie. De trainer had zelf een belangrijk aandeel in de overwinning met het inbrengen van de matchwinner: Ar'Jany Martha.

Tags

  • #JongAjax

Socials