Verslag | Jong Ajax moet meerdere erkennen in Telstar

Telstar1920
Telstar1920

Jong Ajax is er maandag niet in geslaagd om het thuisduel met Telstar om te zetten in een overwinning. De ploeg van trainer Dave Vos verloor op sportcomplex de Toekomst met 0-3 van de Witte Leeuwen.

Het treffen tussen Jong Ajax en Telstar kwam maandagavond ietwat moeizaam op gang. De Amsterdamse beloften hadden de controle in de openingsfase, maar een vroege treffer van de thuisploeg bleef uit. De beste kans was voor Amourricho, die zijn inzet met links in het vijandelijke zestienmetergebied gekeerd zag worden door keeper Ronald Koeman jr.

Strafschop Telstar
Telstar opende even later – tegen de verhouding – wel de score. Na ruim tien minuten spelen op de Toekomst kreeg de uitploeg een strafschop, nadat Nick Verschuren een lichte overtreding beging op Danzell Gravenberch. De centrumspits ging zelf achter de bal staan en stuurde Tom de Graaff de verkeerde hoek in vanaf elf meter: 0-1.

De Witte Leeuwen verdubbelden in minuut 24 de voorsprong. Jong Ajax kreeg de bal niet goed weg uit de eigen doelmond, waardoor Tim van de Loo uiteindelijk eenvoudig het laatste tikje kon geven en zodoende de 0-2 op het scorebord schoot. Dit was ook de ruststand in Amsterdam.

Ook in de tweede helft lukte het Jong Ajax niet om een vuist te maken. De beloftenploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar had moeite met het vinden van openingen in de defensie van Telstar. Dit kwam voornamelijk door slordigheden in de eindfase van de aanval.

Waar Jong Ajax het net niet wist te vinden, slaagde de uitploeg hier in de slotfase wel in. Telstar vergrootte de marge tot drie treffers via Youssef El Kachati. De aanvaller zag De Graaff iets te ver voor zijn doel staan en schoot van zo'n veertig meter raak: 0-3.

Debuut Ugwu
Precious Ugwu, die maandag voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax zat, maakte laat in de wedstrijd als vervanger van Raphaël Sarfo nog zijn eerste minuten in het betaald voetbal. De debutant kon echter niks meer veranderen aan de eindstand.

Jong Ajax - Telstar 0-3 (0-2)
14. Gravenberch 0-1
24. Van de Loo 0-2
80. El Kachati 0-3

Jong Ajax: De Graaff; Sarfo (89. Ugwu), Verschuren, Agougil, Martha (64. Janse); Brandes (89. Chourak), Vos, Fitz-Jim; Banel, Rijkhoff (78. Speksnijder), Amourricho (46. Kalokoh).