Verslag | Jong Ajax nipt onderuit tegen FC Groningen

Vos1920
Vos1920

Jong Ajax moet nog even wachten op de eerste overwinning van 2024. FC Groningen was maandagavond op sportcomplex de Toekomst te sterk voor de ploeg van Dave Vos. De Noorderlingen wonnen met minimale cijfers: 0-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax begon met een sterke basiself aan het treffen met FC Groningen. Zo stonden onder meer Anton Gaaei, Kian Fitz-Jim en Silvano Vos aan de aftrap. Laatstgenoemde maakte zijn eerste minuten na lang blessureleed.

Ondanks de Eredivisie-ervaring van dit drietal, had de uitploeg het betere van het spel in de openingsfase. De Amsterdamse beloften hadden aan het begin van de wedstrijd veel moeite om onder de hoge druk van FC Groningen uit te voetballen. Een slordig moment in de defensie leverde na ruim een kwartier spelen dan ook de 0-1 op. Thom van Bergen kreeg de bal voor zijn voeten en schoot via de onderkant van de lat raak.

In het restant van de eerste helft slaagde Jong Ajax er niet meer in om een vuist te maken tegen FC Groningen. Nieuw gevaar van de Noorderlingen bleef echter ook uit, waardoor de ploeg van Vos de kleedkamer opzocht met een 0-1-achterstand.

Gaaei en Vos zagen we niet meer in actie na rust. Skye Vink en Julian Brandes kwamen binnen de lijnen voor het tweetal. Ondanks twee verse krachten beleefde Jong Ajax ook een moeizame tweede helft. De Amsterdammers namen wel het initiatief, maar gevaarlijke momenten voor het vijandelijke doel bleven uit. De ruststand bleef ongewijzigd, waardoor Jong Ajax met minimale cijfers verloor van de Noorderlingen.

Jong Ajax - FC Groningen 0-1 (0-1)
17. Van Bergen 0-1

Jong Ajax: De Graaff, Gaaei (46. Vink), Aertssen, Kaplan, Salah-Eddine; Vos (46. Brandes), Misehouy, Fitz-Jim; Sarfo (85. Verschuren), Kalokoh, Banel

Gerelateerde artikelen

Grohl1920

Samenvatting Jong Ajax - FC Groningen

Jong Ajax heeft maandagavond het competitietreffen met FC Groningen verloren. De Amsterdamse beloften gingen met 0-1 onderuit in de eerste thuiswedstrijd van 2024. De ploeg van Dave Vos wacht hierdoor nog op de eerste zege van het nieuwe kalenderjaar.

Tags

  • #JongAjax

Socials

HLW21920

Samenvatting Willem II - Jong Ajax

Jong Ajax heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar gelijkgespeeld. De Amsterdamse beloftenploeg hield koploper Willem II in Tilburg knap op 1-1. Gabriel Misehouy was trefzeker namens Jong Ajax.

Tags

  • #JongAjax

Socials

HL1920

Samenvatting FC Eindhoven - Jong Ajax

Jong Ajax heeft zaterdagavond op bezoek bij FC Eindhoven gelijkgespeeld. De laatste wedstrijd van 2023 eindigde in het Jan Louwers Stadion in 2-2. Raphaël Sarfo en Gabriel Misehouy namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #JongAjax

Socials