Verslag | Jong Ajax pakt knap punt tegen Roda JC

Roda1920
Roda1920

Jong Ajax heeft een knap punt gepakt tegen Roda JC. De Amsterdamse beloftenploeg speelde op sportcomplex de Toekomst met 1-1-gelijk tegen de Limburgers. Na een vroege achterstand kwamen de Ajacieden dankzij een prachtige treffer van Silvano Vos op gelijke hoogte.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax kreeg vrijdagavond bezoek van nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie: Roda JC. De Limburgers zijn verwikkeld in een spannende strijd om directe promotie naar de Eredivisie. Honderden Roda-supporters reisden dan ook af naar de Toekomst om hun club te ondersteunen. De sfeer was hierdoor uitstekend in Amsterdam.

Attractieve openingsfase
De toeschouwers werden beloond op een attractieve openingsfase. Jong Ajax kwam binnen tien minuten op achterstand. Doelman Charlie Setford liet zich de bal gemakkelijk afsnoepen door Sejk, die vervolgens voor leeg doel de 0-1 binnenschoot. Vier minuten later deed de Amsterdamse beloftenploeg al iets terug via Vos. De middenvelder speelde zich op de rand van de zestien knap vrij en poeierde de bal vervolgens in de bovenhoek: 1-1.

In het restant van de eerste helft creëerden beide ploegen nog enkele kansen, maar dit leverde geen nieuwe treffer meer op. Jong Ajax kreeg nog wel een tegenvaller te verduren. Anton Gaaei moest het veld na ruim een half uur noodgedwongen verlaten met een blessure. Hij werd vervangen door Alvaro Henry.

Ondanks dat het veldspel niet hoogstaand was op de Toekomst, was de tweede helft ook zeer vermakelijk. Gezien de ranglijst was het voor Roda JC van belang om een overwinning te behalen, waardoor de Limburgers de druk op het Amsterdamse doel opvoerden. De Ajacieden gaven zich echter niet zomaar gewonnen en kregen ook enkele mogelijkheden om de voorsprong te nemen.

Debuut Bouwman
In de slotfase van het duel gooide trainer Dave Vos Aaron Bouwman nog voor de leeuwen. De zestienjarige verdediger maakte voor het eerst zijn opwachting voor Jong Ajax. Met de jongeling in de ploeg bleef de tussenstand ongewijzigd, waardoor de Amsterdamse beloftenploeg een knap punt pakte tegen Roda JC: 1-1. 

Jong Ajax - Roda JC 1-1 (1-1)
09. Sejk 0-1
13. Vos 1-1

Jong Ajax: C. Setford; Gaaei (23. Henry), Gorter (83. Bouwman), Gooijer, Martha; Vos, Fitz-Jim, Chahid (46. Chourak); Boerhout (60. Speksnijder), Rijkhoff, Banel.

Gerelateerde artikelen

Rodahl1920

Samenvatting Jong Ajax - Roda JC

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De Amsterdamse beloften speelden op sportcomplex de Toekomst met 1-1-gelijk tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dave Vos maakte een vroege achterstand goed dankzij een fraaie treffer van Silvano Vos.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Helmond1920

Samenvatting Helmond Sport - Jong Ajax

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om een resultaat te boeken in Brabant. De ploeg van Dave Vos stond na 65 minuten met 3-0 achter op bezoek bij Helmond Sport. In de slotfase redde Tristan Gooijer de Amsterdamse eer. Het uitduel in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in 3-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials