Verslag | Jong Ajax sluit 2022 af met remise in beloftentopper

Lucca1280
Lucca1280

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de eerste seizoenshelft af te sluiten met een overwinning. De Ajacieden speelden de beloftentopper tegen Jong PSV met 2-2 gelijk. De ploeg van John Heitinga gaf twee keer een voorsprong uit handen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Zowel Jong Ajax als Jong PSV begon donderdagavond afwachtend aan het duel in het Philips Stadion. Beide ploegen probeerden in balbezit het verschil te maken, maar waren te slordig. De Amsterdamse beloften kregen na ruim een kwartier spelen hun eerste goede mogelijkheden. Lorenzo Lucca ontsnapte aan de Eindhovense verdediging, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Drommel. Jorrel Hato raakte het aluminium uit de corner die volgde.

Jong Ajax grijpt voorsprong
De ploeg van Heitinga eiste in de loop van het eerste bedrijf de bal op en dat resulteerde in de 39e minuut in een voorsprong voor de Ajacieden. Jaydon Banel kreeg de bal op zo’n twintig meter van het doel van Jong PSV aangespeeld en haalde de trekker over. De jonge buitenspeler zag zijn eerste inzet geblokt worden, maar schoof de bal in de rebound beheerst in de linkerhoek: 0-1.

Jong Ajax kwam na dit moment niet meer in de problemen, waardoor de Amsterdammers de kleedkamer opzochten met een 0-1-voorsprong.

De Amsterdamse beloften begonnen energiek aan de tweede helft. De aanvallende spirit van de Ajacieden leverde direct een aantal mogelijkheden op, maar resulteerde niet in een nieuwe treffer voor Jong Ajax. De eerste grote kans van Jong PSV ging er aan de andere kant wel meteen in, Tielemans passeerde Setford in de lange hoek: 1-1.

Jong Ajax nam na de gelijkmaker weer het heft in handen. De Amsterdamse beloften creëerden in minuut 58 een goede kans die werd verzilverd door Silvano Vos. De Ajax-middenvelder pikte de bal op de rand van de zestien op, kapte zijn directe tegenstander uit en schoot vervolgens de 1-2 tegen de touwen.

Jong PSV komt wederom langszij
Jong PSV kwam een kwartier voor tijd wederom langszij. Invaller Jimenez draaide na mistasten van Setford een hoekschop direct in het Amsterdamse doel. In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer te scoren, waardoor de beloftentopper in een 2-2-gelijkspel eindigde.

De Amsterdamse beloften komen een aantal weken niet in actie in verband met de winterstop. Jong Ajax speelt op 6 januari weer zijn eerste duel, FC Eindhoven is dan de tegenstander op sportcomplex de Toekomst.

Jong PSV - Jong Ajax 2-2 (0-1)
39. Banel 0-1
52. Tielemans 1-1
58. Vos 1-2
74. Jimenez 2-2

Jong Ajax: Setford; Regeer, Aertssen, Warmerdam, Hato (62. Gooijer); Vos, Fitz-Jim, Hlynsson; Rasmussen (77. Hansen), Lucca, Banel (62. Misehouy)

Gerelateerde artikelen

Hl JPSV JAJA 1280

Samenvatting Jong PSV - Jong Ajax | In evenwicht

Jong Ajax heeft donderdagavond de laatste wedstrijd van 2022 niet weten te winnen. Op bezoek bij Jong PSV kwam de ploeg van John Heitinga twee keer op voorsprong, maar eindigde het in 2-2. Jaydon Banel en Silvano Vos waren trefzeker namens de Amsterdammers.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Skill Challenge Gio Delgado 1280 (1)

Jong Ajax Skills Challenge | Giovanni vs Patrickson Delgado

In de Skills Challenge leer je de spelers van Jong Ajax beter kennen. Én zie je welke techniek deze Ajacieden in huis hebben. In deze zesde aflevering strijden Giovanni en Patrickson Delgado tegen elkaar. Wie is over de zes onderdelen de snelste, behendigste en dus de beste?

Tags

  • #JongAjax

Socials