Verslag | Jong Ajax toont veerkracht in De Vliert

Kalokoh1920
Kalokoh1920

De goede reeks van Jong Ajax duurt nog even voort. De beloften haalden elf punten uit de afgelopen vijf duels in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond speelden de Amsterdamse talenten gelijk tegen FC Den Bosch. In Stadion De Vliert werd het 3-3. Bij rust keken de Ajacieden nog tegen een 3-1-achterstand aan.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax begon dramatisch aan het duel in de hoofdstad van Noord-Brabant. Met nog geen tien minuten op de klok stonden de beloften al met 2-0 achter. Tot tweemaal toe was het de Pool Kacper Kostorz die de bal achter Charlie Setford wist te krijgen.

Het recept voor goal nummer één en goal nummer twee was indentiek. De spits schatte tweemaal een lange bal van achteruit op waarde en faalde vervolgens niet oog-in-oog met de jonge doelman van de Amsterdammers.

Toch diende Jong Ajax de tegenstander vrij snel van repliek. Nog voordat er een kwartier was gespeeld kopte aanvoerder Gooijer de aansluitingstreffer tegen de touwen. Die 2-1 zorgde ervoor dat de wedstrijd een wat evenwichtiger karakter kreeg.

Tot vlak voor rust kon het duel beide kanten op. Het was echter de thuisploeg die opnieuw een gat sloeg. Rik Mulders versloeg Setford in de korte hoek. De goalie leek zich enigszins te verkijken op de harde poging van de rechtsback van FC Den Bosch.

Pas in de slotfase van de tweede helft deed Jong Ajax iets terug. Opnieuw was het Gooijer die scoorde. Deed hij het in de eerste helft nog met het hoofd, in de tweede helft tikte hij van dichtbij de aansluitingstreffer binnen.

Gelijkmaker en blessure
Na die goal rook Jong Ajax bloed. En al vrij rap kregen ze loon naar werken. Jaydon Banel werd in een sandwich genomen in het strafschopgebied van FC Den Bosch. Daarna ging de bal op de stip. Mika Godts toonde zich koelbloedig en schoot de gelijkmaker binnen. Daarmee tekende hij voor de eindstand. Dat de Belg in de slotfase met een brancard het veld af moet na een blessure, betekende een smet op de avond.

De ploeg van Dave Vos komt maandag 11 december weer in actie. Dan is Jong FC Utrecht de tegenstander op sportcomplex de Toekomst. Dat duel begint op het gebruikelijke tijdstip op maandagavond: om 20:00 uur.

FC Den Bosch - Jong Ajax 3-3 (3-1)
04. Kostorz 1-0
09. Kostorz 2-0
12. Gooijer 2-1
39. Mulders 3-1
84. Gooijer 3-2
89. Godts 3-3

Jong Ajax: C. Setford; Gooijer, Aertssen, Kaplan (64. Alders), Agougil (64. Janse); Brandes, Chourak (71. Chahid), Gorter (64. Speksnijder); Banel, Kalokoh (46. Sarfo), Godts

Gerelateerde artikelen

Goalmuzambo1920

Highlights Jong Ajax - Helmond Sport | Resoluut na de rust

Jong Ajax heeft in eigen huis in de tweede helft afgerekend met Helmond Sport. De ploeg van Dave Vos kwam nog op achterstand, maar na een rode kaart voor de bezoekers trok Jong Ajax het duel naar zich toe. De 0-1-ruststand werd in de tweede helft omgezet in een 4-1-overwinning

Tags

  • #JongAjax

Socials

Beuker1920

Ajax contracteert Marijn Beuker

Ajax heeft Marijn Beuker gecontracteerd. Beuker wordt 'Director of Football', een nieuwe titulaire directiepositie die valt onder de algemeen directeur. De 39-jarige Beuker bereikte met Ajax overeenstemming over een contract dat loopt van 1 december 2023 tot 1 juli 2028. Hij wordt verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, alle direct daaraan ondersteunende disciplines en voor de afdelingen Scouting en Football Analytics. Beuker is afkomstig van het Schotse Queen's Park FC.

Tags

  • #Beuker

Socials

1920X1080 Ajax Cadeaukalender

Aftellen tot kerstavond met de Ajax Cadeaukalender

De Ajax Cadeaukalender is terug van weggeweest. Vanaf vrijdag 1 december tot en met zondag 24 december kun je via de Ajax App elke dag gratis meespelen door een vakje open krassen.

Tags

  • #Cadeaukalender

Socials