Verslag | Jong Ajax toont veerkracht tegen FC Eindhoven

Daramy1280jong
Daramy1280jong

Jong Ajax heeft in een bij vlagen aantrekkelijk duel gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. De ploeg van John Heitinga maakte voor rust een achterstand ongedaan, dankzij een benutte strafschop van Danilo. In de tweede helft werd een 1-2-achterstand ongedaan gemaakt door Sontje Hansen. Hij krulde een bal vanaf randje zestien prachtig binnen.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jong Ajax trof met FC Eindhoven een ploeg in vorm. De tegenstander uit Brabant is bezig aan de sterkste serie uit de clubgeschiedenis. De Eindhovenaren zijn al twaalf duels op rij ongeslagen. De bezoekers begonnen ook sterk aan het duel, maar bij de eerste uitbraak stond Charlie Setford een openingstreffer in de weg.

Het bleek een eerste waarschuwing. Nog voor er een kwartier was gespeeld moest Setford het antwoord nu wel schuldig blijven op een passeerbeweging van Joey Sleegers. De Eindhovenaar kon de bal uiteindelijk in het lege doel schuiven. Daarop schakelde Jong Ajax een tandje bij en prompt kwam FC Eindhoven niet meer van hun eigen helft af.

Gelijkmaker voor rust
De talentvolle Ajacieden gingen beter spelen en combineerden tot diep op de Eindhoven-helft. Eerst miste Danilo alleen voor de keeper, vlak daarna werd een kiezelhard schot van Kristian Hlynsson geblokt. De druk werd groter en groter en nadat Eindhoven bij Hansen aan de noodrem had getrokken kon Danilo vanaf de strafschopstip gelijkmaken: 1-1.

Jong Ajax kon met een goed gevoel naar de kleedkamers, maar kwam ongeconcentreerd weer naar buiten. Er was amper afgefloten, of de bal lag al achter Setford. Jort van der Sande kon makkelijk de 1-2 binnenkoppen. Jong Ajax moest daardoor weer in de achtervolging.

De Amsterdammers probeerden Mohamed Daramy nadrukkelijker te zoeken. Dat lukte maar ten dele. Het gevaar kwam juist wat vaker van de rechterkant. Een hakbal van Hansen had een mooier lot verdiend en Kenneth Taylor schoot van afstand over. Het was te weinig om FC Eindhoven echt te verontrusten. Daarom bracht John Heitinga wat meer creativiteit en body in de ploeg met Naci Ünüvar en Christian Rasmussen.

Prachtgoal Hansen
Het zorgde nog niet voor een stormloop op de Eindhovense goal, want de bezoekers hadden de zaken defensief prima op orde. Met het inbrengen van Patrickson Delgado werd er nog meer fysieke kracht in het veld gebracht. De Ecuadoriaan deed snel van zich spreken met een schot dat net naast ging. Het bleek de opmaat voor de uiteindelijke 2-2. Hansen omspeelde enkele Eindhoven-verdedigers en schoot de bal op schitterende wijze in de bovenhoek.

Jong Ajax had de smaak weer te pakken en kreeg nog wel enkele kansjes, maar FC Eindhoven hield stand en sloeg zo de aanval op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie af. Jong Ajax kan zich na het gelijkspel tegen FC Eindhoven nu gaan opmaken voor een ‘avondje NAC’, over twee weken in Breda.

Jong Ajax – FC Eindhoven 2-2 (1-1)
12. Sleegers 0-1
37. Danilo 1-1 (pen.)
46. Van der Sande 1-2
82. Hansen 2-2

Jong Ajax: Setford, Regeer (78. Delgado), Musampa, Llansana, Baas, Fitz-Jim (67. Rasmussen), Taylor, Hlynsson (61. Ünüvar), Hansen, Danilo, Daramy

Tags

  • #JongAjax

Socials