Verslag | Jong Ajax wacht nog op eerste zege van 2024

Dordrecht1920

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht om te zetten in een overwinning. De Amsterdamse beloften poetsten een vroege achterstand weg, maar lieten de zege in de tweede helft uit handen glippen. Het duel op sportcomplex de Toekomst eindigde in 2-2.

Jong Ajax kende maandagavond een matige start tegen FC Dordrecht. De ploeg van trainer Dave Vos keek na zes minuten al tegen een achterstand aan. Mathis Suray bleef oog in oog met keeper Tom de Graaff koelbloedig en opende zodoende de score op de Toekomst: 0-1.

Veerkracht
De Amsterdamse beloftenploeg moest door de vroege tegentreffer direct in de achtervolging. Na een kwartier spelen kwam Jong Ajax al met een antwoord via Jaydon Banel. De aanvaller promoveerde een puike voorzet met buitenkant links van Nassef Chourak tot doelpunt.

Kort daarna boog Jong Ajax de wedstrijd helemaal om. De Ajacieden combineerden knap door de Dordrechtse verdediging heen, waarna de bal op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Julian Brandes kwam. De middenvelder schoot met precisie en zag zijn inzet tegen de touwen vliegen: 2-1.

Tot aan de rust creëerden beide ploegen nog enkele goede mogelijkheden. Vanwege gebrek aan scherpte werd er echter niet meer gescoord, waardoor Jong Ajax met een nipte voorsprong de kleedkamer opzocht.

John van 't Schip en Jordan Henderson, die aanwezig waren op de Toekomst, zagen dat FC Dordrecht fel van start ging na rust. Jong Ajax kreeg geen grip op de uitploeg en was voornamelijk aan het tegenhouden.

Gelijkmaker
Na bijna een uur spelen kregen de Ajacieden dan ook een doelpunt om de oren. Invaller Ilias Bronkhorst was trefzeker uit een corner, waardoor er opnieuw een gelijke stand zichtbaar was op het scorebord: 2-2.

De uitploeg speelde de laatste twintig minuten met tien man, nadat Antef Tsoungui zijn tweede gele kaart pakte. Jong Ajax kon in de slotfase echter niet meer profiteren van de man-meersituatie. Het competitietreffen leverde de Amsterdammers hierdoor voor de negende keer dit seizoen één punt op.

Jong Ajax - FC Dordrecht 2-2 (2-1)