Verslag | Jong Ajax onderuit bij Jong AZ

Jong Ajax 1920
Jong Ajax 1920

Jong Ajax heeft maandagavond verloren op bezoek bij Jong AZ. Ondanks de vroege voorsprong via Gabriel Misehouy ging de ploeg van Dave Vos uiteindelijk met 5-2 onderuit.

Tags

  • #JongAjax

Socials

De openingsfase van het duel in Wijdewormer was spectaculair. Misehouy werd na ruim vijf minuten spelen uitstekend de diepte ingestuurd door Julian Brandes. De nummer acht van Jong Ajax werkte vervolgens, via Jong AZ-doelman Hobie Verhulst, de bal binnen. Amper twee minuten later was het weer gelijk.

Tegentreffers
Rechtsback Denso Kasius werd in de Amsterdamse zestien vrijgespeeld en schoot de bal achter Charlie Setford. Vijf minuten later lag de bal opnieuw achter de Jong Ajax-goalie. Ditmaal was het Ernest Poku die trefzeker was voor de thuisploeg. Het zorgde ervoor dat Jong Ajax binnen het kwartier op voorsprong kwam, maar er ook twee tegen kreeg.

De Amsterdammers zochten vervolgens de aanval en kwamen via David Kalokoh en Nassef Chourak dicht bij de gelijkmaker. Die viel vlak na het half uur spelen alsnog. Brandes zag zijn afstandsschot na een afgeslagen bal via een speler van de thuisploeg in het doel rollen: 2-2. Het betekende het eerste doelpunt van de Ajacied in het betaalde voetbal.

Amper vijf minuten na de rust was het opnieuw de thuisploeg die op voorsprong kwam. Damienus Reverson schoof de bal in de korte hoek langs Setford: 3-2. Diezelfde Reverson raakte enkele minuten later met een knap schot de lat. Een kwartier voor tijd was Jong AZ opnieuw trefzeker. Ricuenio Kewal was dit keer het eindstation.

Jong Ajax stelde daar in het tweede bedrijf weinig tegenover en zag Kees Smit zelfs nummer vijf maken. De speler van Jong AZ werd in de Amsterdamse zestienmeter niet aangepakt en bepaalde de eindstand op 5-2. 

De volgende wedstrijd van Jong Ajax is op 25 september op sportcomplex de Toekomst tegen FC Eindhoven.

Jong AZ – Jong Ajax 5-2 (2-2)
5. Misehouy 0-1
7. Kasius 1-1
12. Poku 2-1
34. Brandes 2-2
49. Reverson 3-2
75. Kewal 4-2
87. Smit 5-2

Jong Ajax: Setford; Sarfo (67. Alders), Aertssen, Gooijer (67. Janse), Chourak (84. Speksnijder); Brandes, Misehouy, Hlynsson; Banel (84. Henry), Kalokoh (73. Wolff), Godts.

Gerelateerde artikelen

Jongajax1920 (1)

Samenvatting Jong Ajax – FC Emmen

Jong Ajax heeft vrijdagavond zijn eerste punt gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Dave Vos speelde op sportcomplex de Toekomst met 3-3 gelijk tegen FC Emmen. David Kalokoh en Mika Godts zetten de Amsterdamse beloftenploeg vroeg in de wedstrijd op een 2-0-voorsprong, maar FC Emmen boog de wedstrijd vervolgens helemaal om. In de blessuretijd zette Kristian Hlynsson de eindstand op het scorebord.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Jongajax1920

Verslag | Jong Ajax en FC Emmen in doelpuntrijk duel in evenwicht

Jong Ajax wacht nog altijd op zijn eerste zege in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdamse beloften speelden vrijdagavond op sportcomplex de Toekomst met 3-3 gelijk tegen FC Emmen. David Kalokoh, Mika Godts en Kristian Hlynsson scoorden en bezorgden het team van trainer Dave Vos het eerste punt van het seizoen.

Tags

  • #JongAjax

Socials