Verslag | Ajax sluit seizoen af met gelijkspel in Arnhem

Brobbey Header1280 (1)
Brobbey Header1280 (1)

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een gelijkspel in Arnhem. De Ajacieden kwamen via Brian Brobbey op voorsprong, maar vroeg in de tweede helft sloeg Loïs Openda twee keer toe. Edson Álvarez kopte in de slotfase de 2-2 op het scorebord.

Tags

  • #VITAJA

Socials

Trainer Erik ten Hag voerde in vergelijking met het kampioensduel met sc Heerenveen vier wijzigingen door voor de wedstrijd tegen Vitesse. Zo namen Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen plaats op de bank. Noussair Mazraoui en Jurriën Timber zaten niet bij de wedstrijdselectie. Hierdoor verschenen Jay Gorter, Devyne Rensch, Youri Regeer en Brobbey in de basisopstelling. Voor de 21-jarige sluitpost was het zijn basisdebuut in de Eredivisie voor Ajax 1.

De Ajacieden begonnen sterk aan het duel in Arnhem. In de zestiende minuut resulteerde dit in een 0-1-voorsprong voor Ajax. Brobbey werd weggestoken, verscheen oog-in-oog met Schubert en rondde koeltjes af. Een kwartier later kwam Ajax met de schrik vrij. Na een zwakke pass in de verdediging van Rensch kon Openda de bal oppikken. De aanvaller van Vitesse wachtte te lang met uithalen, waardoor het gevaar uit de aanval gehaald werd.

Veruit meeste balbezit
Na dit hachelijke moment hadden de Ajacieden veruit het meeste balbezit in Arnhem. De bal verplaatste zich van voet tot voet, maar openingen in het defensieve bolwerk van Vitesse werden moeilijk gevonden. Vlak voor rust kreeg Ajax nog een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Dusan Tadic krulde de bal richting de goal, maar zag zijn poging voorlangs gaan.

De Amsterdammers kwamen ijzersterk uit de kleedkamer. Binnen de minuut leverde dit direct een grote kans op voor Brobbey. De twintigjarige spits werd in het strafschopgebied van Vitesse vrijgespeeld, maar hij stuitte op Schubert.

Voorsprong Vitesse
In de 52e minuut kwam Vitesse op gelijke hoogte via Openda. De Belg liep slim weg uit de rug van Rensch. De aanvaller kreeg de bal over de linkerflank aangespeeld, waarna hij simpel kon binnentikken achter Gorter. Vier minuten later schoot Openda in twee instanties ook de 2-1 tegen de touwen.

In de zestigste minuut was Ajax dicht bij de gelijkmaker in Arnhem. Brobbey legde een bal in het strafschopgebied van Vitesse goed terug met zijn borst op de inkomende Berghuis. De Ajax-middenvelder haalde hard uit, maar trof het aluminium. Kort daarna maakte Anass Salah-Eddine zijn debuut in het vlaggenschip van Ajax. De twintigjarige verdediger kwam binnen de lijnen voor Nico Tagliafico.

In de slotfase kregen Liam van Gelderen en Mohamed Daramy ook nog speelminuten van Ten Hag. Youri Regeer en Brobbey verlieten het veld. Met deze twee verse krachten in de ploeg scoorde Ajax in de 86e minuut de gelijkmaker. Uit een goed aangesneden corner kopte Álvarez raak: 2-2. Ajax sloot het seizoen daarmee af met 83 punten uit 34 wedstrijden.

Vitesse - Ajax 2-2 (1-0)
16. Brobbey 1-0
52. Openda 1-1
56. Openda 2-1
87. Álvarez 2-2


Ajax: Gorter; Regeer (79. Van Gelderen), Rensch (64. Kudus), Blind, Tagliafico (64. Salah-Eddine); Álvarez, Taylor, Berghuis, Tadic; Brobbey (79. Daramy), Haller (57. Klaassen)

Tags

  • #VITAJA

Socials

Gerelateerde artikelen

VITAJA Nicoerikheader

Liveblog | Ten Hag: 'Trots en voldaan gevoel'

Kersverse kampioen Ajax gaat in de laatste speelronde van het seizoen op bezoek bij Vitesse. Blijf in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #VITAJA

Socials

VITAJA Alvarez1280

In beeld | Vitesse - Ajax

Ajax heeft zondagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Vitesse. Brian Brobbey en Edson Álvarez namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening. Bekijk hier alle wedstrijdbeelden!

Tags

  • #VITAJA

Socials

Vertonghen Vitesse 880

Tikkie Terug | Vitesse - Ajax

Zondagmiddag sluit de kersverse kampioen Ajax de competitie af tegen Vitesse. In de laatste Tikkie Terug van dit seizoen gaan we weer op zoek naar de meest bijzondere momenten uit eerdere edities in Arnhem. Zo was Vitesse - Ajax ook vorig seizoen de laatste wedstrijd. Daarnaast heeft Marko Pantelic een hoofdrol in deze Tikkie Terug, net als Maarten Stekelenburg, Jan Vertonghen en Christian Chivu.

Tags

  • #VITAJA

Socials