Verslag | Bergwijn beslist Sparta - Ajax met venijnig schot

Bergwijn Goal Close 1280

Steven Bergwijn heeft zondagmiddag het uitduel met Sparta beslist. De buitenspeler schoot na een knappe actie in de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen: 0-1. Daarmee blijven de Amsterdammers foutloos na drie wedstrijden in de Eredivisie.

• #SPAAJA

Ajax vertrok zondag zonder Antony naar Rotterdam. Volgens trainer Alfred Schreuder had de Braziliaan aangegeven zich niet honderd procent te voelen. "En ik wil alleen maar spelers in mijn selectie die honderd procent met Ajax bezig zijn", vertelde de trainer daarover voor de wedstrijd.

Knap schot
Zonder de buitenspeler was Ajax in de eerste helft beter, maar kwam de wedstrijd lang niet echt tot bloei. Devyne Rensch bracht met een schot op de paal leven in de brouwerij. Uiteindelijk was het Bergwijn, die vorige week tegen FC Groningen al met een hattrick zijn waarde bewees, die Ajax op voorsprong bracht.

Aan de linkerflank zat Daley Blind goed tussen een pass van Sparta. Met zijn balverovering zette hij direct Bergwijn aan het werk. De buitenspeler trok naar binnen, maakte flink wat meters op de helft van Sparta en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied knap raak: 0-1.

Aan het begin van de tweede helft had Brian Brobbey het Ajax een stuk makkelijker kunnen maken. De spits stond aan het einde van een briljante aanval over meerdere schijven. De puntspeler mikte helaas voor Ajax op de lat.

Klein offensief Sparta
Daarna leek Sparta wat meer van zich af te bijten. Na schoten van Namli en Lokilo - Pasveer hield netjes zijn doel schoon - was het Spartaanse vuurtje echter snel uitgedoofd. Aan de overkant waren Kenneth Taylor en de ingevallen Mohammed Kudus nog dicht bij de bevrijdende 0-2. Die viel alleen niet meer.

Volgende week speelt Ajax weer een uitwedstrijd. Dan is FC Utrecht de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

Sparta - Ajax 0-1 (0-1)
37. Bergwijn 0-1

Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor, Tadic; Berghuis (65. Klaassen), Brobbey (73. Kudus), Bergwijn