Vertonghen onder de indruk: 'Ongelofelijk hoe goed Ajax momenteel is'

De voetbalwereld was onder de indruk van de 1-5-zege van Ajax op Sporting CP. Jan Vertonghen speelt ook in Lissabon, bij Benfica, de grote concurrent van Sporting. De oud-Ajacied pakte zijn kans om de dag na de wedstrijd even langs te komen bij de training van de Ajacieden.

Tags

  • #Vertonghen

Socials

"Ik heb vooral het begin gezien, daarna was het bedtijd voor de kids. Maar het eerste half uur was ongelofelijk, ik heb echt genoten. Het viel me op hoe goed ze eigenlijk zijn. Ik ken wel een aantal van die jongens en ik kijk veel naar Ajax."

"Ajax is wel een referentie, ik ken Sporting best goed maar als je dan ziet hoe dominant Ajax is. Ook uitgedrukt in de score. Dat verbaast me wel in positieve zin. Ze staan geweldig, hebben veel beweging in balbezit. Tactisch doen ze het goed. Nou zat het wel een beetje mee gisteren, maar vooral de snelheid van uitvoeren en doelgerichtheid vielen mij op."

 

Intensiteit
Vertonghen volgt zijn voormalige Nederlandse club nog op de voet. Op de vraag naar welke spelers hij kijkt, zegt de Belgische verdediger: "Ik spreek het meest met Daley en Maarten. Met hen heb ik natuurlijk nog gespeeld bij Ajax. Antony is een leuke speler om naar te kijken, Timber doet het ongelofelijk, Rensch is een geweldige voetballer. Gravenberch... Ik kan ze blijven opnoemen. Ook de wissels zijn goed, de intensiteit is enorm."

"Timber is op zijn leeftijd verder dan waar ik stond op die leeftijd, ik was toen nog wisselspeler en kwam pas op mijn 22/23e tot ontbolstering, zij hebben vertrouwen. Dat zie je bij alle jongens die uit de jeugd komen."

Onderonsje
Er was een kort onderonsje tussen Blind en Vertonghen dat de speler van Benfica voor de camera nader verklaart: "We moesten wel lachen. Want ik sta met België ook af en toe nog linksachter. We dachten dat we op onze leeftijd wel naar het centrum mochten. Maar blijkbaar niet. Daley kan met zijn ervaring en slimheid, zijn inspeelpass en voetballend vermogen veel oplossen. Dat deed hij bij Manchester United en dat doet hij nog."

De liefde voor Ajax is er nog altijd bij Vertonghen, die al in de jeugd bij Ajax kwam. "Ik heb er vrienden, ben groot supporter. Ik was paar weken terug nog in Amsterdam en kocht een shirtje voor mijn zoontje zijn vierde verjaardag. Hij mocht kiezen welk shirt en koos het blauwe uitshirt. Daar was hij heel trots op."

Tags

  • #Vertonghen

Socials

Gerelateerde artikelen

Haller

Liveblog | Selectie terug in Amsterdam

Dit was het liveblog daags na Sporting CP - Ajax, het UEFA Champions League-duel dat Ajax spectaculair met 1-5 won. Lees hier alles terug over the day after!

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials

Haller1 (2)

Liveblog | Groot machtsvertoon van Ajax, vier goals Haller

Dit is het liveblog van Sporting CP - Ajax, een wedstrijd die we op spectaculaire wijze met 1-5 hebben gewonnen. We houden je hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het eerste duel in de UEFA Champions League van dit seizoen.

Tags

  • #UCL
  • #SPOAJA

Socials