Video | Martínez: 'Maté is als een vriend'

Maté is het favoriete drankje van veel Argentijnen. Zo ook van Lisandro Martínez. Hij leert Ajax-host David hoe je maté maakt.

Tags

  • #Martínez

Socials

Nadat Martínez heeft uitgelegd hoe je de perfecte maté maakt, nemen de heren plaats aan de bar om verder te praten. Onder andere over hoe belangrijk landgenoot Nico Tagliafico is voor de Argentijn.

"Heel belangrijk. Maar niet alleen voor mij, ook voor de rest van het team. Hij is heel serieus en een professioneel. We komen uit hetzelfde land en spreken dezelfde taal. Ik vind het fijn om een ploeggenoot te hebben uit hetzelfde land."

Argentijnse 'grinta'
Tagliafico is op zijn beurt ook te spreken over Martínez. Over het vuur en de 'grinta' die hij in de ploeg brengt. Een typische Argentijnse mentaliteit. "In Argentinië is het helaas zo dat niet ieder geboren wordt met voldoende middelen. Soms heb je niets te eten", legt Martínez uit.

"Als kind heb ik honger geleden. De meeste spelers, de meeste mensen in Argentinië hebben dat meegemaakt. Het is niet zoals hier. Hier is de economie goed. Dat is niet de enige reden dat ik het vuur in mijn spel heb, maar het speelt wel een grote rol."

"Daarnaast denk je aan je familie. Aan je broers en zussen en je vrienden en aan alles wat je hebt doorstaan om zover te komen. Bij elke training en wedstrijd denk ik daaraan terug. Aan de tijd dat ik nog geen geld had om voetbalschoenen te kopen. Waarom zou ik er dan niet voor gaan? Daarom zijn Argentijnse voetballers zo strijdvaardig. Argentijnse spelers willen je afmaken. Zo zijn we allemaal."

Tags

  • #Martínez

Socials

Gerelateerde artikelen