Vos spreekt over 'topdebuut' tegen Fortuna Sittard: 'Hier heb ik van gedroomd'

Silvano Vos viel zo'n twintig minuten voor tijd in voor Florian Grillitsch en maakte daarmee zijn eerste officiële minuten in Ajax 1. "Het is echt een topgevoel. Ik heb er weinig woorden voor. Ik heb hiervan gedroomd."

Tags

  • #AJAFOR
  • #Vos

Socials

De middenvelder speelt al een decennia lang in de jeugdopleiding van Ajax 1. Voor Vos was de cirkel rond met zijn debuut in de Johan Cruijff ArenA. "Je debuut maken in dit stadion is echt top."

Bij zijn invalbeurt kwam Edson Álvarez naar de tiener toe en fluisterde hem nog wat woorden in. "Hij zei dat ik tussen hem en Jurriën Timber moest komen. Er kwam steeds een speler van Fortuna Sittard vrij daar, dus daar moest ik komen te staan. Ik heb dat volgens mij goed uitgevoerd. Topdebuut. Het is fijn dat een speler die veel ervaring heeft je aanstuurt."

De debutant was zelf nog dicht bij een goal in de tweede helft. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied ging net naast. "Oooh, ik wilde echt scoren, ja. Jammer genoeg ging de bal er niet in. Misschien de volgende wedstrijd."

Beetje spanning
In eerste instantie had de middenvelder nog niet verwacht tegen de Limburgers zijn debuut te maken. "Ik zag Kian Fitz-Jim ook warmlopen. Volgens mij kon Florian Grillitsch niet de hele wedstrijd spelen. Ik dacht echt dat Kian hem zou vervangen. Maar toen riep de trainer mij. Hij zei nog dat ik ontspannen moest spelen. Maar een beetje spanning hoort er wel bij."

Gerelateerde artikelen

Berghuiszwaai1920

Dit was Ajax - Fortuna Sittard: 4-0

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 4-0 gewonnen. Blijf in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

Tags

  • #AJAFOR

Socials

Bergwijnknuffel1920

Ajax kent onbezorgde middag tegen Fortuna Sittard

Ajax heeft zondag de zeventiende competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van John Heitinga rekende probleemloos af met Fortuna Sittard en verdeelde de doelpuntenproductie keurig over beide helften. Voor rust was Steven Berghuis tweemaal doeltreffend, in de tweede helft voerden Steven Bergwijn en Kenneth Taylor de score op.

Tags

  • #AJAFOR

Socials

Tadictussenspelers1920

In beeld | Ajax - Fortuna Sittard

Ajax heeft in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Voor de ploeg van John Heitinga scoorden Steven Berghuis (2), Steven Bergwijn en Kenneth Taylor. Mika Godts en Sylvano Vos maakten hun officiële debuut in het shirt van Ajax. Hier vind je de foto's terug van het duel met de Limburgers.

Tags

  • #AJAFOR

Socials